Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.05.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.05.15
Публикувано 2015-05-12 09:42:28 от Темпо

ИЗВОРИ Работна група от Постоянната областна комисия по туризъм ще извърши преглед на всички минерални извори в област Пазарджик и санитарно-охранителните зони към тях. Данните и анализът ще бъдат предоставени на вниманието на институциите, които стопанисват минералните извори - общини и министерства, за да се вземат мерки на проблемните места.


НАДЗОР Община Велинград сключи договор със софийската фирма “Консулт 2000” ООД с управител арх. Костадин Топуров за авторски надзор на строежа на новия мост над река Чепинска в село Драгиново. Обществената поръчка е проведена по процедурата договаряне без обявление, тъй като фирмата е изготвила работния проект за моста и е запазила авторските права върху него. Стойността на поръчката е 12 678 лева.

МОСТ На 9 май с тържествено рязане на лентата бе отворен за движение мостът над река Луда Яна до Пазарджик. Ремонтът на моста продължи точно една година и струва над 2.4 милиона лева. Движението по маршрута Пазарджик - Пловдив вече се извършва по главния път, а не по обходни маршрути през околните села.

НАП След спечелен конкурс на поста директор на Националната агенция по приходите (НАП) - Пазарджик е назначен Петко Петков. Новият директор е магистър по икономика с дълъг стаж на различни нива в системата на НАП в Пещера, Пазарджик и Пловдив.

БУРЯ Поройните дъждове на 7 май доведоха до наводнения в приземни етажи във Велинград, като сред засегнатите бе и фризьорски салон. В Ракитово бурният вятър събори дървен електрически стълб, на местопроизшествието работи екип пожарникари.

ВОДИ Министерството на здравеопазването обяви тазгодишния списък на признатите натурални минерални води в България, които са общо 22. В списъка отново попадат две минерални води от нашия регион, които имат разрешително за бутилиране: водата от сондаж № 5 - Горски пункт във Велинград и водата от сондаж № 5 в Ракитово.

СЪД Висшият съдебен съвет отново обяви конкурс за избор на председател на Районен съд - Велинград. Поради липса на кандидати процедурата стартира за четвърти път.

ПИСАТЕЛИ Дни преди 24 май в СОУ “В. Левски” във Велинград ще гостуват двама писатели. На 14 май за среща с учениците ще дойде авторът на “Един живот като учител и не само” Калоян Шишков, а на 18 май в рамките на инициативата “Пътуващи писатели ООД” идва актрисата, певица и писателка Ваня Щерева.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води