Велинград - online - Договорът е подписан, започва ремонтът на “Съединение” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Договорът е подписан, започва ремонтът на “Съединение”
Публикувано 2015-05-19 09:45:58 от Темпо

14 май 2015 г. стана дългоочакваната дата, на която кметът Иван Лебанов подписа договор с фирма “ИСА 2000” за ремонт на централния велинградски булевард “Съединение”. Договорът стана възможен, след като Комисията за защита на конкуренцията не уважи подадената от “Пи Ес Пи” жалба срещу конкурса и софийската фирма реши да не продължава битката в съда.

“Това е много важен ден, защото реализацията на този проект е от жизненоважно значение за Велинград като СПА столица”, каза кметът. Проектът на стойност около 3.7 милиона лева включва асфалтиране на 5.3 километровия булевард от кв. Чепино до кв. Каменица, изграждане на осветена велоалея от кв. Лъджене до кв. Чепино, озеленяване на зелени площи и паркове с подмяна на стигналите пределна възраст растителни видове - те ще бъдат прегледани от комисия, в която кметът предложи да участват и граждани.
По важната тема дали преди полагането на новия асфалт ще бъде подменен старият и амортизиран водопровод, кметът Иван Лебанов поясни: в участъците от Клептуза паметника на Иван Бандаков и от кръстовището при ДГС “Алабак” до моста на река Еленка в Каменица водопроводната система ще бъде подновена в рамките на проекта. През 2014 г. общината задели 80 000 лева за закупуване на водопроводни тръби, които ще стигнат за подмяна на още 1.1 километра водопровод. В момента се изчислява още колко тръби трябва да бъдат закупени, за да се смени мрежата по цялото трасе.
От страна на “ИСА 2000” подпис под договора постави г-н Инджов, който подчерта, че фирмата ще направи всичко възможно, за да свърши възложената работа отговорно и в срок - така, както се справи с тежките ремонти на дефилето и улиците “Ал. Стамболийски” и “Юндола”. “Разбираме важността на проекта и знаем колко важен за всички във Велинград е туристическият сезон. Ще приключим проекта в срок”, гарантира представителят на “ИСА 2000”.
Точният график на мащабните ремонти ще бъде уточнен на предстояща работна среща с широк кръг специалисти в различни области. Кметът се обърна към фирмата-изпълнител с искане да се създаде организация, която да бъде съобразена с активния туристически сезон, а към гражданите и гостите на Велинград с молба да проявят търпимост и толерантност, за да имаме нов и хубав централен булевард.
Крайният срок за завършване на проекта е декември 2015 г., а плановете са основните строителни дейности да приключат през октомври.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай