Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.05.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.05.15
Публикувано 2015-05-19 09:48:32 от Темпо

РАЗДЯЛА С УЧИЛИЩЕТО Последен учебен звънец за дванадесетокласници от Випуск’2015! В СОУ “Св.св. Кирил и Методий” раздялата бе с много музика, настроение и хоро. Тази седмица е ред на баловете, а след тях нека младостта да сбъдва мечтите!


24 МАЙ Празникът на българската просвета и култура ще бъде отбелязан във Велинград с голям концерт, който ще започне в 11 часа на площад “Н. Гяуров”. Ще участват самодейци и ученици от Велинград и ще бъдат връчени наградите “Учител на годината”.

БЕЛАРУС По покана на ръководството на побратимения с Велинград град Малодечно кметът Иван Лебанов посети Беларус от 8 до 10 май. Поводът на гостуването бе 70 години от победата във Великата отечествена война. Г-н Лебанов е имал среща с кмета на Малодечно и посети част от забележителностите на град, сред които и Хатинския мемориален комплекс. Заедно с кмета Иван Лебанов в Малодечно беше и общинският съветник Александър Гагов.

САНИРАНЕ Община Велинград обяви открит конкурс за избор на изпълнител по обществена поръчка за обследване на многофамилни жилищни сгради. Поръчката е с прогнозна стойност 200 000 лева, които са осигурени от Националната програма за енергийна ефективност. Тя е в две обособени позиции: обследване на техническите характеристики на сградите, които ще бъдат санирани по програмата и издаване на сертификати за енергийни характеристики. Конкурсът ще се проведе на 18 юни 2015 г.

ПОЧИСТВАНЕ 139 тона битови отпадъци са събрани на 10 май в област Пазарджик в първия от общо петте дни на кампанията “Да почистим България заедно”. В община Велинград са събрани и депонирани 18 тона отпадъци, в община Ракитово - 14 тона, много доброволци са подкрепили кампанията и в община Сърница, където успоредно с почистването са били засадени нови цветя и зеленина.

КЛУБ На 15 май в Ракитово бе открит Клуб на инвалида, който бе направен от общината в една от залите в ОСОУ “Хр. Смирненски”. Залата бе осветена от отец Стоил и ще се ползва от членовете на клуба с председател Радка Клементова.

РАЗКОПКИ Велинградските архиелози откриха тазгодишния археологически сезон. Разкопките започнаха на Острец и се очаква да продължат 2 месеца. Плановете за лятото са да продължи проучването на светилището до параклиса “Св. Илия” над Клептуза.

МУЗЕЙ Историческият музей отбеляза деня на музеите 16 май с възстановка на драгиновския сватбен обичай "Пристанала" с участието на група за автентичен фолклор "Стари мераци" към НЧ "М. Драгинов" и ученици от СОУ "М. Дрягинов". В събота от 9 до 19 ч. вратите на музея бяха отворени, а входът - свободен.

КНИГИ В навечерието на 24 май във Велинград ще бъдат представени две нови книги. На 19 май от 18 часа в Къщата на Цвета ще бъде премиерата на книгата на Манол Чолев “Природосъобразен бит и живот”, а на 21 май от 18 часа в същата зала ще бъде обсъдена новата книга на Ангел Драгов за випуските на велинградската гимназия “Васил Левски”.









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води