Велинград - online - Пещерняците от “Суткя” се готвят за 85-годишен юбилей 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пещерняците от “Суткя” се готвят за 85-годишен юбилей
Публикувано 2015-05-26 08:53:13 от Темпо

Зимният сън на прилепите отдавна приключи и вратите на пещера “Лепеница” отново са отворени за всички, които искат да посетят тази уникална природна забележителност. Пещерняците от сдружение “Суткя” Ракитово направиха трудов ден, за да почистят пътя от Качаков чарк към пещерата. С помощта и на горски служители многото паднали дървета вече са разчистени и асфалтовият път е напълно проходим, включително за по-ниски леки автомобили, съобщи председателят на сдружението Свилен Топчиев.

Не такова е състоянието на пътя от Велинград към пещерата “Лепеница”. По горския път, на места посипан с макадам, в момента могат да минават само джипове и други високопроходими МПС. Ентусиастите от “Суткя” организираха трудов ден и по този маршрут. Но за да стане пътят удобен за туристите и посетителите на пещерата, е наложително общината и горските власти да си подадат ръце и да поработят заедно. Това се чака вече доста години, но все не се случва.
Пещерата “Лепеница” ще бъде сред главните герои на предстоящото честване на 85 години от началото на пещерното дело в Ракитово през есента на 2015 г. Днешното сдружение “Суткя” е продължител на делото на първите пещерняци, основали в Ракитово през 1930 г. второто след София пещерно дружество в България.
С един кратък текст, посветен на пещерата “Лепеница”, напомняме, че сезонът на посещенията вече е открит и природните красоти чакат да бъдат видени и оценени.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България