Велинград - online - 5 г. затвор за присвоени 436 140 лв. 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

5 г. затвор за присвоени 436 140 лв.
Публикувано 2015-05-26 09:26:44 от Темпо

Районен съд - Велинград призна за виновна и осъди на 5 години лишаване от свобода Р.В.Г. (присъдата подлежи на обжалване, заради което се съобщават само инициалите на осъдената). Обвиняемата е осъдена, тъй като в периода от 01.01.2004 г. до 13.07.2009 г. в град Костандово и в град Ракитово, при условията на продължавано престъпление и в качеството й на длъжностно лице - главен специалист “Финанси” в Кметство Костандово и главен счетоводител в ОУ “Неофит Рилски” Костандово, е присвоила чужди пари - общо 436 140 лева.
Тази сума включва 381 987.87 лева, собственост на Кметство Костандово и 54 153.08 лева, собственост на ОУ “Неофит Рилски” - Костандово. Парите са били връчени на Р.В.Г. в качеството й на длъжностно лице и поверени й да ги пази и управлява. За улесняване на длъжностното присвояване са извършени и други престъпления - съставяне на неистински официални документи и преправяне съдържанието на официални банкови документи.
Присъдата от 5 години затвор е при първоначален режим на изтърпяване на наказанието “общ”, което се изтърпи в затворническо общежитие от открит тип. За същия срок от 5 години подсъдимата е лишена от правото да извършва дейност, свързана с пазене или управление на чуждо имущество. Тя трябва да заплати на ОУ “Неофит Рилски” сумата от 54 153,08 лева као обезщетение за претърпени имуществени вреди плюс законната лихва от 2009 г. насам.
С решението на Районния съд делото едва ли ще приключи, тъй като законът дава възможност за обжалване на присъдата пред по-горни съдебни инстанции.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води