Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.05.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.05.15
Публикувано 2015-05-26 09:46:15 от Темпо

МИСИЯ “ОРКЕСТЪР 50” Скъпи настоящи и бивши музиканти, мажоретки и приятели на Духовия оркестър,
На 27 юни 2015 г (събота) Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” Велинград ще празнува 50 години от своето създаване. Достойният юбилей е повод да бъде събрана част от богатата история на оркестъра. Организаторите на честването - Народно читалище “Отец Паисий-1893” и Общество за музика и танц “Димитър Мечев” ви приканват да отворите старите албуми и архиви и да намерите интересни снимки и материали от изминалия половин век.
Молим ви да прегледате и изберете и най-хубавите си нови снимки на оркестъра и мажореткитe. Сроковете са много кратки, затова молбата е за бърза реакция - най-късно до 10 юни 2015 г. Най-ценните снимки ще бъдат включени в книжката, която се подготвя за юбилея. Снимките и материалите се събират в библиотеката в читалището и на електронната поща на вестник “Темпо”: tempovelingrad@abv.bg. Молбата е снимките да се изпращат в оригинал и във формат .jpg, .tif

СЕСИИ През настоящата седмица Общински съвет - Велинград ще заседава два пъти: извънредно на 25 май с една точка - гласуване на изменения в уличната регулация в селата Враненци, Бирково и Горно Дъбево и редовна сесия на 28 май. Дневният ред за редовната сесия е от 26 точки. Съветниците отново ще обсъждат общинските петна за търговска дейност в централната градска част, тъй като кметът Иван Лебанов върна за преразглеждане априлското им решение. Кметът не е съгласен с намаляване броя на петната и с изискването за унифициране на местата за търговия с бели шатри. Според него е нецелесъобразно да се прави конкурс и предлага петната да бъдат отдадени под наем чрез публичен търг с начална цена 14 лв/кв.м., вместо гласуваните от съветниците 7 лв/кв.м. Местният парламент ще гласува и решение за петна пред бистра и заведения на бул. “Съединение” за поставяне на маси, столове, декоративни елементи и озеленяване. Сред важните точки е прекратяването на съсобственост между общината и “Спорт Бееви” АД за Стадиона - предстои гласуване на определената пазарна цена от 12 671 лева, които акционерното дружество да заплати за останалите 407 дяла общинска собственост.

РЕКИ Регионалната инспекция по околната среда и водите обяви резултатите от проверките за почистване на речните корита в област Пазарджик. Според инспекцията общините Велинград и Ракитово са отстранили дърветата и храстите и са осигурили проводимостта на реките Чепинска и Мътница, а община Сърница е изчистила битовите отпадъци по брега на река Доспатства. През май РИОСВ проверява сметищата на територията на общинската пътна мрежа.

ПОДПИСКА В трите черкви и в пенсионерските клубове във Велинград продължава събирането на подписка за издигане на християнски кръст на връх Острец. Съобщението е на туристите ветерани Туристическо дружество “Юндола”, които на Гергьовден инициираха подписката с предложение да се спази първоначалният замисъл за кръст на Острец, а не подкрепената от инициативен комитет нова идея за издигане на кръста до “Бор” и гроба на Вела Пеева.

ПОКАНА Председателят на Народно читалище “Отец Паисий-1893” Цветан Котев бе сред поканените за отбелязването на празника 24 май в Националния исторически музей. Поканата е от президента Росен Плевнелиев, който по традиция е домакин на събитието.

БЧК 12 ученици от СОУ “Св. Климент Охридски” в Ракитово създадоха младежка организация на Българския червен кръст с помощта на председателката на БЧК в общината Елена Димова. Координатор на младежкия БЧК е осмокласничката Йорданка Мечева, а нейн заместник Димитринка Клечарова.

БЛАГОЕВГРАД Музикална школа “Звънче” получи покана и ще изнесе самостоятелен концерт за Деня на детето 1 юни в Благоевград. Това е част от проявите по случай 45-годишния творчески юбилей на ръководителите Йорданка и Иван Казалиеви.

ФОНДАЦИЯ Фондация “Ракитово” насрочи общо събрание за 27 юни 2015 г. На него ще бъде представен отчет за дейността и ще има избор на нов управителен съвет.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води