Велинград - online - Любовта е красив роман, който не може без песен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Любовта е красив роман, който не може без песен
Публикувано 2015-06-02 09:57:52 от Темпо

Любовта е красив роман, който не може без песен - това доказаха участниците в Третия фестивал на старата градска песен “Красив роман е любовта”, който се проведе на 30 май във Велинград. Домакините от Народно читалище “Васил Левски-1904” посрещнаха на сцената, украсена с романтична живописна картина на Заварин Веселинов, участници от 9 български града.
Техните певчески умения оценяваха с аплодисменти публиката в салона и членовете на професионалното жури: композитора Георги Холянов, пианистката Ира Байрактарова и музиканта-диригент Никола Янев-Чоли. Поздрав към всички гости, сред които бе и зам.-кметът на Община Велинград Георги Янчев, бе изпълнението на Група за стари градски песни “Вела” към читалище “В. Левски-1904” Велинград с ръководител Иван Пещерски.
Конкурсната програма на фестивала откри група “Велина” към НЧ “Отец Паисий-1893” Велинград, а веднага след тях на сцената застанаха още едни велинградчани - група “Приятели на песента” към Клуба на хората с увреждания “Зорница”. В певческото състезание се включиха още групите за стари градски песни “Горска теменужка” от Пещера, “Спомен и мечта” от Калугерово, “Нежни струни” от Елин Пелин, “Хармония” от Севлиево и “Пей, сърце” от Крумовград. Участваха и двама индивидуални изпълнители - Ганчо Николов от Пловдив и Ана Сталева от Стара Загора.
Романтиката на младостта и любовта лъхаше от всяко изпълнение, както и от тоалетите на дамите с шапки и господата с бомбета. Освен с песни групата от Елин Пелин изненада и с танц с жив съпровод на китара, акордеон и цигулка. Гостите от Калугерово изпяха като комплимент към домакините и публиката песен за Велинград, а титулованият като “пловдивският Павароти” Ганчо Николов посвети своята “Анастасия” на велинградския кмет Иван Лебанов и получи индивидулна награда.
Журито отличи с първа награда “Хармония” Севлиево, второ място бе присъдено на “Велина” Велинград с ръководител Ели Гикова, а трето на “Горска теменужка” Пещера. За успешното провеждане на фестивала ръководството на НЧ “В. Левски-1904” благодари за финансовата помощ на Община Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай