Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.05.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.05.15
Публикувано 2015-06-02 10:06:25 от Темпо

ТРИСТРАННО Община Велинград, Община Сърница и наемателите на общински обекти в Сърница ще подпишат тристранни споразумения. Чрез споразуменията Община Сърница ще встъпи в правата по сключените договори и ще започне да събира постъпленията от наеми. Тристранните споразумения засягат общо 22 обекта публична и частна общинска собственост в Сърница.


СТАДИОН Съветниците гласуваха решение за прекратяване на съсобствеността между Община Велинград и “Спорт Бееви” АД за спортно-тренировъчния комплекс с площ 10 381 кв.м. (Стадиона). Акционерното дружество ще заплати на общината 12 617 лева за нейните 407 от общо 9357 идеални части от имота, с което Стадионът става изцяло собственост на “Спорт Бееви”. Единствено групата на ГЕРБ гласува “въздържал се”.

ЧСИ Общинският съвет не даде съгласие за продажба на общинските части от имот в партерния етаж на ул. “Ал. Стамболийски” 2. Обектът, който е игрална зала, е обявен за продан от Частен съдебен изпълнител (ЧСИ). Съветниците решиха, че ЧСИ може да продаде само частите, които са частна собственост, след което купувачът да кандидатства за изкупуване на общинските части, но по цени, определени от местния парламент.

ЗЕМИ Община Велинград откри процедура за продажба на поземлени имоти в местностите “Бочва” и “Марковица” чрез явен търг. Земите се намират между Велинград и Драгиново, а началните цените, определени от лицензиран оценител, са между 2 и 3 лева за кв.м.

ВОДОПРОВОД “Екотехсист” ООД получи съгласие за нов подземен водопровод за минерална вода от сондаж № 5 “Сярна Баня” по ул. “Георги Кирков” и “Хр. Смирненски”. Водопроводът ще бъде с дължина 872 метра и не засяга частни имоти.

РЕКЛАМИ През 2014 г. приходите от рекламна дейност в общинската хазна са 10 243 лева. Таксите са за поставяне на рекламно-информационни елементи - билбордове, табели и др. Отчетът бе даден от ОА в рамките на програмата на Общинския съвет за м. май.

ВОДИ Представена бе справка за дължимите такси за ползване на минерална вода по разрешителни за водовземане за 2014 г. от находищата, стопанисвани от Община Велинград. Издадени са 16 разрешителни за водоползване, а внесената такса към 18 май 2015 г. е 24 477 лева. Дължимите, но несъбрани такси са в почти същия размер.

ПРАЗНИЦИ Отчетът за готовността за провеждането на Празниците на културата бе отложен по искане на ОА и предстои да се гледа в края на юни - броени дни преди началото на празниците.

ЦОП Съветниците гласуваха да бъде увеличен капацитетъ на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) от 36 на 50 потребители. Промяната влиза в сила от 1 януари 2015 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай