Велинград - online - Предизборно решение за лятната визия на центъра 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Предизборно решение за лятната визия на центъра
Публикувано 2015-06-02 10:07:48 от Темпо

Местните избори през есента предопределиха повторното гласуване в Общинския съвет за петната за търговия на центъра на Велинград това лято.
На сесията в края на април съветниците гласуваха решение, с което намалиха броя на петната с 10, определиха обща визия с бели шатри за всеки от търговските обекти и решиха в подкрепа на местните фирми процедурата вместо явен търг да бъде конкурс.
Кметът Иван Лебанов върна решението за ново обсъждане, без да оспорва неговата законосъобразност, а по целесъобразност - на базата на писмо от 4 май 2015 г. от местни търговци. Според кмета намаляването на броя на петната не е съобразено с безработицата във Велинград и не трябва да се ограничава този справедлив начин хората да получават средства. Въвеждането на унифицирана визия също е нецелесъобразно, той като общината е стартирала процедури за цялостната концепция на центъра. Кметът не е съгласен и с избраната процедура конкурс вместо явен търг. По време на сесията бе прочетено писмо, с което кметът обяснява, че в предложението му е допусната технически грешка и началната цена да се чете не 14, а 4 лева за кв.м. с цел насърчаване на малкия бизнес.
Комисията за общинска собственост обяви, че приема исканите от кмета промени. Златко Златанов попита съветниците какво ги мотивира да сменят своето решение и допълни: “За 4 години се обезличихме, всеки прави каквото си иска и затова градът е в такова състояние.” Екатерина Каферинова се съгласи, че трябва ред и визия, но: “Ако искаме нещата да стават както трябва, тези, които ще бъдем в следващия Общински съвет, трябва да вземем решенията още през януари-февруари.” Същата бе позицията и на Радослав Димов - визията да се определя догодина, защото сега хората разчитат на сезона. Реджеп Ходжов напомни, че има решение от 2014 г., с което е определена еднаквата визия и че същият дебат се е водил преди година, но в момента: “Не може на 1 юни да се занимаваме с центъра. Каквото и да решим, хората ще обвинят нас”. Александър Гагов също реши да се изкаже предизборно и определи решението за обща визия като мъртвородено, защото такава ще има само ако общината да направи обектите и ги отдава под наем готови. “Това е дежа вю от 4 години”, призна Йордан Аршинков, защото всяка година този спор се повтаря и винаги с един и същи резултат. “Агитирайте си не тук, а в партийните централи! Направете нещо най-после за този град!”, възмути се и София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград”.
При гласуването бяха приети част от исканията на кмета: броят на петната се запазва (отпада само № 36), процедурата ще бъде явен търг. Началната цена остава 7 лева за кв.м., въпреки че в тон с предизборните страсти Златко Златанов предложи заради изборите общината направо да подарява и да не иска наеми, защото няма нужда от пари. Остава и изискването за бели шатри, които обаче едва ли ще променят кой знае колко разхвърляната лятна визия на центъра на СПА столицата.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води