Велинград - online - На 4 юни правят първа копка на ремонта на булеварда 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На 4 юни правят първа копка на ремонта на булеварда
Публикувано 2015-06-02 10:16:18 от Темпо

Първата копка на мащабния ремонт на централния велинградски булевард “Съединение” ще бъде направена на 4 юни 2015 г. Фирмата-изпълнител на европроекта на стойност 3.7 милиона лева “ИСА 2000” ще започне ремонтните дейности в участъка между паметника на Никола Бандаков в кв. Чепино и светофарите на кръстовището между ул. “Ал. Стамболийски” и “Кирил и Методий” в кв. Лъджене. Идеята е този възлов участък да бъде ремонтиран преди най-активния туристически сезон през юли и август.
Тъй като шосето е широко, има вероятност в част от дните булевардът да не се затваря за движение изцяло, а само едното платно. За тази част от булеварда са осигурени и нужните тръби за смяна на водопровода. За целта през 2014 г. по предложение на кмета Иван Лебанов съветниците гласуваха сумата от 80 000 лева от общинския бюджет, с която са закупени тръби и смяната на водопровода от паметника на Н. Бандаков до триъгълната градинка е гарантирана. Закупени са и нужните гофрирани тръби, в които ще бъде положен кабел за видеонаблюдение в този участък от булевард “Съединение”, където най-често шофьори си позволяват непозволени и опасни високи скорости.
Междувременно през изминалата седмица общината стартира обществена поръчка за подмяна на останалата част от амортизираната водопроводна мрежа по булеварда. По улицата са предвидени подмяна на старите разпределителни водопроводи и нови такива с цел по-равномерно разпределяне на водата към консуматорите и по добра-работа на главните клонове. Предвидена е подмяна на съществуващия дървен водопровод, връзки със спирателни кранове до 3 м. навътре към улицата, противопожарни хидранти през 150 м., както и рехабилитация на колекторите. За преценка на реалното състояние на канализационните колектори и откриване на компрометираните участъци е необходимо те да бъдат прецизно инспектирани с помощта на CCTV-камера.
Прогнозната стойност на цялата поръчка за подмяна на водпороводната мрежа по булеварда е 2 459 867 лева. Общината не разполага с тези средства и затова кандидатства за заем от 2 152 999 лв. от държавното Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Останалата част от сумата - 306 868 лв. са средства от бюджета на община Велинград. Обществената поръчка е обявена под условие, че бъде осигурен финансов ресурс от ПУДООС. Ако такова финансиране не бъде получено, общината си запазва правото да прекрати процедурата и да прекрати договора с избрания изпълнител, без да дължи неустойки и/или обезщетения за пропуснати ползи. При осигурено частично финансиране ще бъдат изпълнени само част от дейностите, за които има осигурени средства.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай