Велинград - online - На празника в Ракитово: “Старо колело с нов късмет” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На празника в Ракитово: “Старо колело с нов късмет”
Публикувано 2015-06-09 08:37:50 от Темпо

Най-детският празник в Ракитово премина с много музика и изкуства и с много състезателен хъс. Денят започна активно и оспорвано. По време на ежегодния велотурнир, организиран за трета поредна година, младежите от Ракитово премериха сили с момчетата от Възпитателно-учебния интернат в града “Ангел Узунов”. Предварително подготвеното трасе беше сериозно изпитание за колоездаческите способности на всички участници. Победител стана 17-годишният Иван от интерната, който демонстрира завидна и неоспорима бързина и майсторство.

Интересното в състезанието беше, че младежите от интерната участваха със собственоръчно сглобени велосипеди, част от инициативата на сдружение “Ре-Акт” - “Старо колело с нов късмет”, чрез която всеки може да дари непотребна вело-част. Благодарение на инициативата 20 нови колела живеят втория си живот, карани от момчетата от ВУИ.
Денят продължи с приказна сцена в центъра на Ракитово, на която оживяваха различни литературни герои, организирана от общината. В смели костюми, с професионално сценично присъствие и запомнящ се рецитал, наред с децата от града и момчетата от ВУИ се преобразиха в героите Боримечката, Султана и дори в Шехерезада.
Паралелно с литературния карнавал “Ре-Акт” даде възможност за творческа изява на малки и големи в организираните на открито работилници по правене на свещи от палмово масло, декупаж и ръчна изработка на картички. Момчетата от интерната умело влязоха в ролята на учители, предавайки на връстниците си знанията си по приложни изкуства, натрупани по време на занятията, организирани в интерната от сдружението, като част от проекта им за социална реинтеграция на младежи с девиантно поведение “Възможности за всеки”. За някои от тях празника на детето се превърна и в първа сценична изява, благодарение на австрийската диджейка Лена, под вещото ръководство на която момчетата пускаха и смесваха музика, а някои демонстрираха и уменията си в брейк и уличните танци.
Донка Калчева, “Ре-Акт”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай