Велинград - online - “Паякът” ще патрулира в зоната на ремонта на булеварда 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

“Паякът” ще патрулира в зоната на ремонта на булеварда
Публикувано 2015-06-09 09:17:17 от Темпо

От 4 юни до 10 юли 2015 г. е в сила забрана за спиране и паркиране на моторни превозни средства по част от булевард “Съединение” във Велинград. Забраната е във връзка със започналия ремонт в участъка от кръстовището на булеварда с ул. “Никола Ихтимански” в кв. Чепино (до паметника на Иван Бандаков) до кръстовището с ул. “Кирил и Методий” в кв. Лъджене (триъгълната градинка). Кметът Иван Лебанов издаде заповед, според която репатриращият автомобил “паяк” ще вдига всички МПС, които са спрели или паркирали в нарушение на забраната (заповедта публикуваме отделно).

По време на този етап от ремонта булевардът няма да бъде цялостно затварян за движение. Ситуацията няма да бъде толкова сложна, колкото помним от ремонтите на улиците “Ал. Стамболийски” и “Юндола”, тъй като пътното платно няма да се разкопава за подмяна на водопроводи. В участъка има два водопровода: “Клептуза”, който е под пътното платно, но рядко аварира и “Сухата лъка”, който попада в зелената алея вдясно по посока Чепино и при евентуални аварии няма да се налага разкопаване на новия асфалт. Няма да се Старият асфалт ще се фрезова и върху него ще се полага нов - първо в едното, а след това в другото платно. Ще се копае по тротоара от лявата страна в посока Чепино, където ще бъдат положени тръбите за бъдещата газификация, кабелите за телевизия и интернет, осветление и за видеонаблюдение на булеварда. След това този тротоар ще се превърне в осветена велоалея, до която ще останат зелените площи и пешеходният тротоар. В този участък не се предвижда и масово изсичане на дървета, както на ул. “Юндола”. Комисия от специалисти вече е обходила трасето и е маркирала с червена точка за изсичане само дървета, които са изсъхнали и опасно надвесени над пътното платно.
Официалният старт на ремонта бе даден на 4 юни с водосвет, отслужен от отец Иван Чалъмов в присъствието на кмета Иван Лебанов и неговите заместници Ася Хрисчева и Георги Янчев, председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова, главния архитект Тодор Енев, общински служители, пряко ангажирани с проекта и представители на фирмата-изпълнител “ИСА-2000”. С бутилки шампанско кметът Иван Лебанов и шефът на “ИСА-2000” Деян Инджов поляха един от багерите, с които започва ремонтът на стойност 3.7 милиона лева. Г-н Лебанов изрази надежда, че този знаков проект ще преобрази централната част на Велинград и че ще приключи “навреме, към края на септември”. Г-н Инджов благодари за възможността фирмата отново да се докаже във Велинград и каза, че ще направят всичко възможно да завършат ремонта качествено, в срок и с по-малко препятствия за велинградчани и гостите на града.
Срокът за приключване на ремонтите в първия участък е до празника на Велинград, който тази година ще бъде на 4 юли (събота). Целта е тази част от булеварда да бъде готова за старта на най-активния летен сезон в курорта. Очаква се вторият етап на ремонта да тръгне от триъгълната градинка по ул. “Кирил и Методий” към Каменица, като преди асфалтирането ще се махнат всички павета в участъка. Финалът на ремонта ще бъде в кв. Чепино, но там няма да бъде извършена смяна на паветата на площад “Македония”, защото обектът е паметник на културата и националният институт не е дал разрешение. За всички следващи етапи от ремонтните дейности “Темпо” ще информира своевременно.
Темпо









 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай