Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.06.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.06.15
Публикувано 2015-06-09 09:19:41 от Темпо

ИЗБОРИ Изборите за кметове и общински съветници ще се проведат на 25 октомври 2015 г. Датата обяви президентът Росен Плевнелие, който инициира успоредно с местните избори да бъде проведен и референдум с 3 въпроса по изборното законодателство.


СЮТКА На 5 юни кметовете на Велинград и Ракитово Иван Лебанов и Любомир Петков проведоха работна среща във връзка с новия проект “Сютка”. В срещата участваха председателите на общинските съвети Дияна Кехайова и Валентин Хаджимосков и зам.-кметовете Ася Хрисчева и Тодор Тодоров. Очаква се на заседанията през юни двата общински съвета да вземат решения за създаване на ново съвместно търговско дружество, което да работи по проекта.

ТОТО Почивната база на Спортния тотализатор във Велинград има нов директор. Поста зае Ваня Минкова, която през предишния управленски мандат на ГЕРБ беше заместник-областен управител на Пазарджишка област.

УЧЕБНИЦИ Министерският съвет разпредели около 20 милиона лева като допълнителен трансфер за закупуване на учебници и ученически пособия за общинските детски градини и училища. Сумата за община Велинград е 115 436 лева, за община Ракитово - 55 190 лева и за община Сърница - 15 526 лева.

ЕКО Гости от турските градове Карабюк и Сафранболу посетиха Велинград и СОУ “Васил Левски”. Визитата им е по проекта “Екологично образование - стъпка към по-доброто бъдеще на планетата”, в който велинградското училище участва заедно с училищата от Турция, СОУ “Нешо Бончев” в Панагюрище, Регионалния инспекторат по образование и Регионалната инспекция по околната среда и водите. По повод Световния ден за опазване на околната среда 5 юни в Панагюрище се проведе областна конференция в рамките на проекта.

ЗЕМЕДЕЛИЕ Националната служба за съвети в земеделието обяви графика на приемните по общини за месец юни. Във Велинград и Ракитово специалисти от службата ще имат приемни на 17 юни, а в Сърница на 26 юни. Земеделците могат да получат помощ и указания за участие в проекти и финансово подпомагане.

ФЕСТИВАЛ Организаторите на фестивала “Дъга над Клептуза” започнаха подготовка за неговото шесто издание, което ще се проведе от 17 до 19 юли 2015 г. във Велинград. В журито, което ще оценява певческите таланти, и тази година ще бъдат Тони Димитрова, Светослав Лобошки и Валентин Пензов.

КАВАРНА По покана на организаторите театралният състав към НЧ “Отец Паисий-1893” Велинград участва в 18-ия фестивал на любителските театри в Каварна. Подробности за театралния форум с международно участие - в следващия брой.

От редакцията: Този брой на вестника е приключен редакционно и отпечатан на 5 юни 2015 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай