Велинград - online - Учители споделиха добри практики в обучението по религия в Пловдивска епархия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Учители споделиха добри практики в обучението по религия в Пловдивска епархия
Публикувано 2015-06-16 09:16:30 от Темпо

На 6 и 7 юни в манастира “Св. св. Кирик и Юлита” се проведе третата епархийска конференция на учителите по “Религия-Православие” на тема: “Добри практики в обучението по Религия в Пловдивска епархия”.Форумът бе благословен от Пловдивския митрополит Николай. Знеполскиятият епископ Арсений приветства учителите от името на епархийския митрополит Николай. Коста Костов, главен експерт в МОН, прочете поздравителен адрес от зам.-министър Ваня Кастрева. Великотърновският митрополит Григорий награди победителите в ХІV Национален конкурс “Бог е любов” на тема “Любов и милосърдие”.

На конференцията присъстваха старши експерти от РИО-Пазарджик, Пловдив, Русе, учители и духовни лица. Представиха се 22 презентации и доклади на учители по религия от цялата Пловдивска епархия - Пловдив, Пазарджик, Карлово, Септември, Смолян, Велинград, Белово, Труд и Ракитово. Г-жа Недка Чолакова, завеждаща Културно-просветния отдел на Пловдивската Света митрополия, запозна аудиторията с актуалното състояние на предмета в образователния процес като подкрепи изложението си с документалния филм “Децата на Пловдивска епархия”.
В ОУ ”Христо Ботев”- Велинград ЗИП Религия се изучава от 12 години благодарение усилията на ръководството на училището с директор г-жа Марияна Байлова, желанието на учениците, съгласието на родителите и Пловдивска Света митрополия, която осигурява безплатни учебници и учебни помагала. Преподавателят по предмета в училището - главен учител Лора Методиева, представи презентация на тема: ”Обогатяване на познавателните компетентости на учениците от начален етап чрез обучението по ЗИП Религия”. Мисията на единственото училище във Велинград, което предлага изучаване на Православие, е че заедно с общообразователното ниво трябва да се развива и духовното у децата, за да могат да съхранят своята самобитност и етническа принадлежност.
На следващия ден в манастирския храм “Света Параскева” бе отслужена Божествена Света литургия. В края на втората работна сесия Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай награди участниците с благодарствена грамота и пожела здраве и успехи в благородната кауза - да бъдеш учител на вярата и добротата.
Лора Методиева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води