Велинград - online - Кратка разходка из южна Полша 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кратка разходка из южна Полша
Публикувано 2015-06-16 09:28:56 от Темпо

Посетихме Полша като част от пътуванията по проект с име “Strong body - healthy life”, Европейска програма ЕРАЗЪМ+, по който ще се работи между 2014 и 2016 г. в нашето училище “Св.св. Кирил и Методий” Велинград. Този път пътуването бе само за учители и пътуваха Цветанка Борикова, Тома Чонков, Мария Вълкова и Рила Попова - координатор на проекта.

Проектът има за цел размяна и популяризиране на добри практики за здравословен живот, разумно хранене и полезно прекарване на свободното време. Един от крайните продукти ще бъде създаването и разпространението на книжка с полезни съвети, рецепти и идеи за занимания през свободното време, като идеите ще бъдат давани от ученици за ученици. Имаме създаден сайт на проекта, в който всеки желаещ може да проследи развитието на дейностите. Адресът е: www.sbhlerasmus.com. Сайтът е създаден и се поддържа от г-жа Лидия Кочева. Проследявайки качените на сайта материали, направихме отчет на дейностите и получените резултати на проектната среща в град Ниса, Полша.
Срещата с партньорите ни от Турция, Румъния и Полша се състоя между 25 и 29.05.2015 г. Домакините ни са частно католическо училище за подготовка на ученици от пети до дванадесети клас. Бяхме посрещнати от директора - абат, който бе удивително усмихнат, дружелюбен и общителен. Имахме невероятната възможност да разгледаме не само училището, но също и да посетим кметство на града. Един от колегите, работещи по проекта, Дариус, е действащ общински съветник. Той се погрижи да разгледаме сградата на градския съвет и да се срещнем с един от заместник- кметовете на града, който любезно отговори на нашите въпроси, а нашата група - на неговите въпроси.
Град Ниса е чудесно и спокойно място в провинция Силезия с главен град Ополе. Но главна туристическа атракция в района е град Вроцлав, избран за Европейска столица на културата за 2016 г. Това е един очарователен град, създаването на който се губи назад във времето на ранното средновековие и е започнал съществуването си като остров. Посетихме това място, което и днес е туптящото сърце на града. Изпълнено е с великолепни стари сгради и, разбира се, катедрала, от високата кула на която целият град се вижда като на длан.
На последвалата работна среща уточнихме датите и дейностите, които ще бъдат част от нашето домакинство през октомври. Ще организираме спортни събития, ще предложим уъркшоп за изучаване на народни танци, ще се храним здравословно и ще проучим местата с най-добри СПА процедури. С нетърпение очакваме поредната среща, както и шанса да научим нещо ново и различно за живота и хората зад граница.
Рила Попова, ст. уч. по англ. език

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България