Велинград - online - Ротарианци от Велинград и Биело поле се побратимиха 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ротарианци от Велинград и Биело поле се побратимиха
Публикувано 2015-06-16 09:38:39 от Темпо

На 13 юни Ротари клуб - Велинград се побратими с Ротари клуб - Биело поле от Черна гора. На церемония в хотел “Олимп” президентите на двата клуба - Георги Аларгов и Абас Диздаревич подписаха официалните документи, с които побратимяването стана факт.

В 9-годишната история на велинградския клуб това е първо побратимяване с Ротари клуб от чужбина. Връзките между двата клуба бяха създадени преди година, когато Абас Диздаревич бе един от художниците, които уредникът на Художествената галерия Бранко Манушев покани за участие в традиционния пленер по време на Празниците на културата. Черногорският художник нарисува едни от най-добрите картини на пленера, създаде приятелства във Велинград и така логично се стигна до побратимяването на двата ротариански клуба.
Град Бело поле (Биело поле според черногорския изговор) се намира в северната част на Черна гора и е административен център на община. Жителите на общината са около 50 000, а на града - около 18 000, което е близко до мащабите на Велинград. Гостите подариха на домакините книга с историята на своя град, а велинградчани им показаха част от забележителностите на Чепинската долина.
След официалното побратимяване черногорци участваха и в тазгодишното президентско парти на Ротари клуб - Велинград. През новата ротарианска година, която започва от 1 юли, президент на велинградския клуб на ротационен принцип ще бъде Моника Писарева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води