Велинград - online - Чудесната “Безумна фамилия” спечели 5 награди в Каварна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Чудесната “Безумна фамилия” спечели 5 награди в Каварна
Публикувано 2015-06-16 09:42:13 от Темпо

Чудесната постановка на “Безумна фамилия” под режисурата на Мариус Донкин донесе куп награди за велинградския самодеен театър от Каварна. От 31 май до 6 юни морският град бе домакин на 18-ия Национален фестивал на любителските театри с международно участие. В рамките на фестивала свои спектакли представиха 19 самодейни театрални състава от България и Румъния. Като гости в програмата се включиха Мая Новоселска и Теди Москов с моноспектакъла “Едно малко радио”.

Председател на фестивалното жури тази година бе Виолета Гиндева - актриса и преподавател в ПУ “Паисий Хилендарски” и театрален колеж “Любен Гройс”, а членове актьорът в Народен театър “Иван Вазов” Филип Трифонов, Станка Калчева - актриса в Младежкия театър “Николай Бинев” в София, Крум Гергицов - театровед в Драматичен театър “Сава Огнянов” в Русе и Злати Златев - режисьор. На церемонията по награждаването журито даде изключително висока оценка за професионализма на велинградските самодейци, потвърдена и от актьора Красимир Ранков.
Пет постановки получиха номинации в най-престижната категория - за спектакъл. В конкуренцията на театрите от Гълъбово, Козлодуй, Горна Оряховица и Троян самодейният тетрален състав към Народно читалище “Отец Паисий-1893” Велинград спечели втора награда в тази категория. Изключително признание за спектакъла е, че той завоюва голямата награда на публиката - една от най-желаните и ценни награди на такива фестивали. Режисьорът на спектакъла Мариус Донкин получи и номинация за интересната сценография, която дава възможност за разгръщане на сценичното действие.
В конкуренцията на над 300 актьори нашите театрали спечелиха и индивидуални награди. Младото попълнение на театралния колектив Лазар Лазаров заслужи наградата на Съюза на народните читалища за най-артистично присъствие на сцената с ролята си на Гарвин Смит в “Безумна фамилия”. Ролята на Мери Смит донесе на Росица Паунова номинация и втора награда за женска роля, а Боян Караилиев като Стейнли Гарднар спечели номинация и втора награда за мъжка роля.
Равносметката за самодейния театър към читалище “Отец Паисий-1893” от Каварна е повече от радваща и то в годината на очаквания 110-годишен юбилей на театъра във Велинград. През юли, в рамките на Празниците на културата, читалището ще бъде домакин на поредната “Театрална сцена”, на която ще гостуват театри от Ботевград, Каварна и Козлодуй.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай