Велинград - online - Така започва пътят към големите сцени и успехи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Така започва пътят към големите сцени и успехи
Публикувано 2015-06-16 09:47:50 от Темпо

Правилото, че и най-дългият път започва с една малка крачка, важи с особена сила в изкуството. Пътят към най-големите сцени започва от най-малките сцени, пътят на най-големите музиканти започва с учене и репетиции. На 11 юни Музикалната школа към Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” изнесе концерт в читалище “Отец Паисий-1893”. Концерт, който показа с колко много труд, старание, знание и талант се ражда музиката.

На сцената свириха 32-ма възпитаници на Музикалната школа, за част от тях това бе първата изява пред публика. Цялата зала, пълна с роднини и приятели, съпреживя огромното вълнение на децата и техните ръководители. Не само аплодисментите, а и мненията след концерта показаха колко нужен е такъв концерт и такъв тип изява за всеки от музикантите. Защото всеки от тях получи възможност да застане сам пред публиката и да покаже колко е научил и какво може, да излезе от общата картина на оркестъра и да влезе в отговорната роля на солист, да заяви и открои своя талант и индивидуалност.
Поздравленията за добре намерената форма са към читалищното настоятелство, което заложи концертите на Музикалната школа в толкова оспорваната през последните месеци стратегия за развитие на оркестъра. Всъщност никой не е открил топлата вода - именно създаването и развитието на Музикалната школа е гарантирало високото ниво на духовия оркестър от самоот начало и през всичките години на неговото съществуване. И е хубаво, че един такъв концерт вдига завесата и показва част от огромната предварителна работа, която трябва да се свърши преди големите концерти и изяви на оркестъра. “Тази вечер всички видяха колко важно е нивото на Музикалната школа. Ще продължим да работим в тази посока, защото това е гаранция за бъдещето на духовия оркестър”, каза след концерта председателят на читалището Цветан Котев.
Поздравления и за преподавателите в Музикалната школа: Снежана Георгиева - валдхорна, Катерина Кривошийска-Мирчева - обой и саксофон, Венера Ланджова - флейта, Николай Мирчев - тромпет, Петър Хралев - кларинет и за преподавателката по пиано в Общинския детски комплекс Ирина Байрактарова, която заедно със свои възпитаници също се включи в концерта. Преподавателите не само показаха плодовете от своя труд, но и свириха наравно с музикантите като доказателство колко важна е екипната работа в това изкуство. Преподавателите благодариха за подкрепата през цялата година на читалищното настоятелство, на ОДК и на родителите и изразиха надежда, че “в този красив град все още има талантливи деца, които ще дойдат при нас”.
Съвсем не на последно място - поздравления и за талантливите участници в концерта: Красимир Пехливанов, Петър Дойчинов, Виктория Никулкина, Патриция Наумова, Гергана Михайлова, Йоанна Велкова, Елена Якимова, Маргарита Райчева, Цветелина Попова, Маргин Карафезлиев, Емил Белев, Юри Ганев, Катрин Божкова, Мирослав Люгов, Калоян Прегьов, Иван Славчев, Теодора Кръстева, Янаки Кръстев, Йордан Коцев, Александър Прегьов, Лили Петричева, Владислав Мирчев, Любомир Мирчев, Мария Янакиева, Никол Драева, Гергана Драева, Радина Граматикова, Васил Янакиев, Михаил Дамянов, Георги Чолаков, Атанас Шарков и Камен Кърпачев. Да им пожелаем воля и амбиция за учене и свирене по пътя към големите сцени и големите успехи.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай