Велинград - online - Руслан Мъйнов с филхармония и Васил Найденов идват за Празниците на културата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Руслан Мъйнов с филхармония и Васил Найденов идват за Празниците на културата
Публикувано 2015-06-16 09:50:04 от Темпо

Шуменската филхармония и Руслан Мъйнов ще бъдат звездите на празника на Велинград, който по традиция ще се проведе в първата събота на юли - 4 юли. В концерта ще прозвучат известни руски песни, емблематични военни и филмови мелодии, цигански романси. През 2014 г. Руслан Мъйнов бе сред поканените участници в Празниците на културата във Велинград, но концертът не се състоя. Сега се очаква с още по-голям интерес, защото му е поверена отговорната мисия да открие празника на града.

Много голям интерес буди и концертът, с който на 19 юли ще бъдат закрити празниците. Община Велинград е поканила за заключителния концерт легендата Васил Найденов, който за първи път ще изнесе самостоятелен концерт на сцената на велинградските Празници на културата.
Общината вече обяви програмата за 43-тите Празници на културата. Началото им ще бъде на 3 юли с традиционното дефиле и концерти на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” и гостуващи духови оркестри и мажоретни състави от България и гръцкия град Каламаря. В афиша на Празниците се запазват и други традиционни събития: “Театрална сцена” с постановки на гостуващи театри от Ботевтрад, Каварна и Козлодуй, фолклорни концерти на съставите към читалищата, литературни вечери, изложби, спектакли. Ще има и тематични дни, сред които: ден за представяне на детското творчество и таланти, ден за публиката от третата възраст, ден на руската култура, който ще включва и театрална постановка по Чехов.
В програмата ще се проведат за пореден път и два фестивала: за шести път “Дъга над Клептуза”, който се радва на много голям интерес сред младите изпълнители и за четвърти път фолклорният танцов фестивал “Хоро при извора”, който има иновативен характер и събира любителски клубове от цялата страна.
Новото в програмата на Велинградски празници на културата тази година са възможностите за свободното време на децата и младежите по време на лятната ваканция. Проектът “Весела ваканция” е съвместна инициатива на Община Велинград, Местната комисия за борба с противообществените прояви, Консултативен съвет - младеж, Комисията по наркотичните вещества и Центърът за настаняване от семеен тип. На децата и техните родители ще бъдат предложени различни събития: открито арт ателие “Всички сме специални и неповторими”, ”Безопасно лято” - интерактивни игри и беседи от специалисти към КАТ и Детска педагогическа стая, “Играем и се забавляваме на плажа”, планински поход под надслов “Искаме зелен и красив Велинград”, концерти на Невена Цонева и Мариам Маврова.
В програмата на празниците самостоятелни спектакли ще изнесат: фолклорните ансамбли “Здравче-венче”, “Чепино” и “Драгиново”, КСТ “Импулс”, вокална група “Караоке”, народният певец Николай Учкунов, ДЮВИШ “Звънче”, състав “Бънджи Сингърс” от Варна.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България