Велинград - online - СОУ “Васил Левски” се нареди сред ТОП-училищата в България 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СОУ “Васил Левски” се нареди сред ТОП-училищата в България
Публикувано 2015-06-16 09:55:56 от Темпо

Изключителен успех постигнаха дванадесетокласниците на СОУ “Васил Левски” Велинград на държавния зрелостен изпит по български език и литература (БЕЛ). С успех много добър 5.46 училището се нареди на 13-то място в страната и заслужено влезе в списъка на най-добрите български училища. Успехът е още по-голям, като се отчете фактът, че на първите 12 места няма нито едно училище със статут на СОУ (средно общообразователно), а се нареждат водещи езикови и профилирани гимназии и колежи.

Директорът на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов е горд с постигнатите резултати. Пред “Темпо” той подчерта, че през последните три години с успеха от матурата по БЕЛ училището се класира винаги на първо място в област Пазарджик. Това показва, че не става въпрос за единичен шлш случаен резултат, а за трайна тенденция в обучението по български език и литература. Отделно тази година випускът, който завършва СОУ “В. Левски”, е много силен, а похвала заслужава и преподавателката по БЕЛ Мария Чорбаджиева.
Единственото друго училище от нашата област, което влиза в ТОП 100, е Езиковата гимназия “Бертолт Брехт” в Пазарджик, която заема 48-мо място с успех 5.17. Радващо за Велинград е, че на 102 място в класацията от общо 1001 средни училища, огласена от Министерството на образованието, е още едно наше школо - СОУ “Св. св. Кирил и Методий” с успех от матурата по БЕЛ много добър 4.88.
На областно ниво местни училища заемат призови места и в класиранията по другите учебни предмети, по които зрелостниците са избрали да се явят на матура. С успех отличен 5.55 СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Велинград е на второ място в област Пазарджик на държавния зрелостен изпит по английски език, където в челото на класирането е “Чапай” Белово с 5.60. На трето място се нарежда СОУ “Св. Климент Охридски” Ракитово с успех отличен 5.51.
Ракитовското СОУ “Св. Климент Охридски” е начело в класирането по география с 4.94, следвано от СОУ “В. Левски” Велинград с 4.91 и СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Сърница с 4.89.
На първо място в област Пазарджик с най-висок успех на матурата по биология е СОУ “Христо Смирненски” Света Петка с 5.78, а на второ училището в Сърница с 5.63.
Радващ е и фактът, че нито едно от средните училища в общините Велинград, Ракитово и Сърница не попада в дъното на класациите.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води