Велинград - online - Поет печели националната литературна награда “Милош Зяпков“ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Поет печели националната литературна награда “Милош Зяпков“
Публикувано 2015-06-23 09:33:42 от Темпо

През 2008 г. общината в Ракитово учреди Национална литературна награда “Милош Зяпков” за поезия, проза, хумор и сатира - жанровете, в които е творил известният местен поет и писател. Съучредители на наградата станаха Съюзът на българските писатели, Сдружението на българските писатели и Сдружението на писателите в Пазарджик. Тази година, в рамките на празниците по повод 46-годишнина на град Ракитово, наградата ще бъде връчена за седми път.

Журито на националния литературен конкурс за наградата “Милош Зяпков” с председател литературният критик Никола Иванов вече излъчи победителите в тазгодишното издание. Победител стана поетът Иван Цанев с книгата си “Ранни стихотворения”. Авторът е известен с дългата си поетична кариера, с многобройни стихове за деца и работа в литературни издания. Носител е на много награди, сред които и Горямата награда за литература на Софийския университет “Св. Климент Охридски” през 2012 г.
Наградата на кмета, която се връчва за втора поредна година, отива при Светла Гунчева и книгата й “Картина от Кандински”. В съпътстващия конкурс за ученици наградените са Милена Галанова в раздел поезия и Николета Гергова в проза. В раздел хумор няма излъчен победител. Поощрителна награда за участник от Ракитово се връчва на Невена Андонова за книгата й “Полет към теб”.
Традиционно официалното награждаване ще проведе на тържествена церемония в навечерието на празника на град на Ракитово - на 5 юли, от 18.30 часа в залата на читалище “Будилник 1898”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води