Велинград - online - Велинград е един от 39-те градове, които ще получат средства от “Региони в расте 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград е един от 39-те градове, които ще получат средства от “Региони в расте
Публикувано 2015-06-23 09:46:50 от Темпо

След известно забавяне Европейската комисия одобри Оперативна програма “Региони в растеж“ за периода 2014 - 2020 г. Оперативната програма е с общ бюджет от 3 милиарда лева и ще играе изключително важна роля за устойчивото и балансирано регионално развитие на България до 2023 г.

Градовете, които ще получат финансова подкрепа в рамките на оперативната програма, са само 39 на територията на цялата страна. Велинград е един от тях и затова новината е от особена важност за нас. Кметът Иван Лебанов е поканен на официалната церемония в Министерството на регионалното развитие и благоустройството в София на 22 юни, за да подпише споразумението по проекта “Устойчиво и интегрирано градско развитие” по Оперативна програма “Региони в растеж”.
Програмата предлага нови за страната подходи за изпълнение, на първо място стратегическо планиране на местно и национално ниво, по-голям фокус на инвестициите, интегрираност и по-добра координация. Тя ще подкрепи реформите в няколко сектора - регионално развитие, образование, здравеопазване и социална политика. Оперативната програма подкрепя полицентричното развитие на българската територия, за да бъдат овладени негативните миграционни процеси към София и големите градове, водещи до обезлюдяване на големи части от България.
Най-голямата приоритетна ос е “Устойчиво и интегрирано градско развитие“, по която с 840 милиона евро ще бъдат подкрепени 39 средни и големи градове от националната полицентрична система. Инвестициите са в изпълнение на вече одобрените Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. Преди месеци приключи дългата и тежка процедура, благодарение на която бе приет и одобрен Интегрираният план за градско възстановяване и развитие на Велинград. Той включва три зони на развитие, в които са предвидени проекти за обновяване на градски пространства - улици, площади, пешеходни зони и паркове, съчетани с мерки за модернизация на детски ясли и градини и общообразователни и профилирани училища, социални жилища, социална инфраструктура, спортни съоръжения и подкрепа за културни институции и др. Това ще е основният проект, който ще променя Велинград през следващите години с европейски средства - да се надяваме към добро.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай