Велинград - online - ПРЯКА РЕЧ: Ода за кръглата 0 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

ПРЯКА РЕЧ: Ода за кръглата 0
Публикувано 2015-06-23 09:47:50 от Темпо

Кръглата 0 е уникално творение на човешкия гений. Откъдето и да я погледнеш, тя е пълна със символи и внушения, които сами говорят за себе си. Ако погледнеш формата й, тя е най-удобната в природата, защото няма ръбове и ъгли, обтекаема е и не оказва никакво съпротивление. Сама по себе си тя няма нито начало, нито край - сякаш е безкрайна. Не можеш да я хванеш, защото се изплъзва заради овалната си обтекаема форма. Не пречи, не се натрапва, може да си стои навсякъде и не е никак претенциозна. И легнала, и права тя все си е 0 - не променя нито своята геометрия, нито своята стойност!

Особено впечатляващи са нейните качества. Кръглата 0, понеже нищо не значи и нищо не струва, има голям афинитет да се големее, като се прилепва до други същности. Така тя получава стойност и признание в обществото, издига се в йерархията. Ако се приобщи към други кръгли нули, тя не променя нито своя статус, нито този на останалите свои събратя - само дето стават повече, но пак нищо не струват, защото си остават сбор от кръгли 0. На тях им трябва нещо, което да е различно от нулата, за да бъдат забелязани и да имат някаква стойност, защото общество, съставено от кръгли нули е нулево общество!
Кръглата форма дава едно голямо предимство и възможност на 0 да избягва затруднения, конфликти и проблеми, като вместо да води битки, тя просто се изтъркулва от полесражението и напуска бойното поле, разчитайки на формата си.
Когато кръглата 0 не намери нещо, което да я представлява и да я остойности, тя, понеже е грандоманка, за да удовлетвори своя стремеж към големеене, започва да се надува, като увеличава своя размер. Но така тя не увеличава стойността си, а само своя диаметър, като още повече лъсва голямата празнота, затворена вътре в нейната обиколка. Тогава всички разбират колко празна е отвътре тази големееща се кръгла 0! Но тя има още едно неподозирано качество. Подобно на черната дупка засмуква всичко в своята окръглена вътрешност, защото алчността и лакомията й са неограничени. Така може да нараства неконтролирано, докато се пръсне и опръска и изцапа със своята мръсна вътрешност другите субекти на обществото около нея. Така тя, кръглата 0, може да не е полезна за обществото, но затова пък е много вредна, защото ползва ресурси, за да произвежда боклук, който после щедро ръси в околното пространство.
Когато около една нарастваща кръгла 0 се намира друга подобна, те се кооперират, стават тандем и така образуват една наистина действаща тоалетна от две 00.
Събирането на много двойки от по две 00 прави обществото една голяма обществена тоалетна!!! България почти е достигнала тази мечта на кръглите нули, щом и в Европа имаше идея държавата ни да се представлява от една обществена тоалетна на фона на картата на България!
д-р Любомир Крантев

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай