Велинград - online - БСП ще избира кандидат-кмет на 25 юли 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

БСП ще избира кандидат-кмет на 25 юли
Публикувано 2015-06-23 09:52:54 от Темпо

Точно 3 месеца преди местните избори на 25 октомври 2015 г. социалистите от Велинград ще изберат своя кандидат за кмет на общината. На заседание на 17 юни общинското ръководство на БСП насрочи за 25 юли конференцията, която по устав трябва да утвърди имената на кандидатите за кметове и общински съветници. От 22 юни до 17 юли основните партийни организации ще проведат заседания, на които всеки член на партията има право да издига кандидатури.
След това Изпълнителното бюро ще обобщи номинациите, ще проведе разговори с всеки от предложените и ако те дадат съгласие, имената им ще бъдат подложени на гласуване на конференцията.
Новините по все по-горещата тема за местните избори съобщи председателят на БСП - Велинград Георги Янчев. Заедно с членовете на Изпълнителното бюро Васка Милушева, Васил Аврамов и Костадин Шулев той даде пресконференция на 19 юни. Основната цел на БСП за изборите г-н Янчев определи така: “Кметът, който бъде избран, да е човекът, когото БСП ще подкрепи на конференцията на 25 юли 2015 г.” Другата стратегическа цел е социалистите да се преборят за повече места за съветници в местния парламент, където през 2007 г. имаха трима съветници, през 2011 г. - четирима. За листата ще се търсят хора с добро име в обществото и предимно млади, за да може БСП да разгърне ветрилото от хора, които я подкрепят. Като основни конкуренти на БСП в местните избори Георги Янчев посочи двете големи политически сили в национален мащаб - ГЕРБ и ДПС.
На въпрос на “Темпо” дали очаква конференцията да излъчи самостоятелна кандидатура за кандидат-кмет, Г. Янчев подчерта, че ще имат кандидат “независимо дали БСП ще подкрепи независим или партиен кандидат”. На следващия ни въпрос какви, според него, са очакванията на велинградчани за следващия кмет на общината, лидерът на БСП отговори: “Смятам, че велинградчани очакват следващият кмет да продължи да усвоява европейски средства като основен приток на свежи пари. Община Велинград успя да спечели важни проекти за бъдещето в рамките на интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Предстои доста добро развитие на Велинград в следващия програмен период, заложено от екипа на кмета Иван Лебанов”. Отговорът подсказва, че сред очакваните кандидатури на конференцията ще бъде тази на настоящия кмет Иван Лебанов, който има в актива си два спечелени мандата като независим кандидат, подкрепен от БСП.
Много са въпросителните за избора на общински съветници, където за първи път избирателят ще има възможност да гласува с преференция и то с нисък праг. Попитахме дали това ще стане повод за “другарски огън” в рамките на листата на БСП. От личен опит като кандидат-депутат на последните парламентарни избори Георги Янчев сподели, че преференциалният вот действа доста разединяващо между членовете на листата, но законът позволява всеки кандидат да работи за себе си, а за местния вот прагът за момента е такъв, че не е проблем да бъде събран нужният брой преференции. Предвижда се конференцията на БСП - Велинград да приеме декларация или решение, с което да се опита да ограничи “другарския огън” в рамките на листата за съветници. Васил Аврамов допълни, че на общинската конференция членовете на БСП на практика ще направят преференциален и мажоритарен избор на своите кандидати - вътрешно подреждане на листата чрез тайно гласуване.
Вече е факт и предизборният щаб на социалистите начело с Георги Янчев. Разпределени са отделните ресори: Васка Милушева и Костадин Шулев ще работят с бизнеса, Стефан Шопов с младежите, Васил Аврамов за населените места, Лиляна Топорчева отговаря за интернет кампанията, Спас Шулев за финансите, Тодор Кютов за коалиционната политика, Иван Бандаков за сферата на културата и образованието, а отговорници по квартали са Юлиана Ковачева, Никола Делиев и Денка Вергиева. Невена Шуманова, на която в тази кампания е поверена работата с медиите, поднесе изненада - красива и вкусна пита, с която социалистите си пожелаха изборен успех.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай