Велинград - online - С “Харлей Дейвидсън” през три планини 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С “Харлей Дейвидсън” през три планини
Публикувано 2015-06-30 09:01:32 от Темпо

250 собственици и почитатели на световноизвестната марка мотоциклети “Харлей Дейвидсън” от различни страни пристигнаха със 180 мотора на 27 юни във Велинград. Сборният пункт беше пред Гранд хотел “Велинград”, а целта на рокерите е участие в традиционната обиколка за опознаване природните красоти на България, този път с мотото Three Mountains Ride 2015 (Пътуване през три планини).
Тръгвайки от Велинград и преминавайки през териториите на общините Якоруда, Белица, Разлог и Банско, мотористите търсят начин да опознаят природните забележителности и прелестите на трите планини - Родопи, Рила и Пирин. Наред с това търсят и възможностите за почивка, отдих и туризъм в няколко курорта, които са разположени на пътя между Велинград и Банско.
Организатор на събитието е Националният клуб “Харлей Дейвидсън - България” със съдействието на велинградския хотел, Община Велинград и служители на КАТ. При старта на мотопохода присъстваха кметът Иван Лебанов и един от неговите заместници Георги Янчев. Българските участници в обиколката бяха дошли от различни места в страната, но наред с тях пристигнаха и рокери от Гърция, Сърбия, Румъния, Македония, Хърватия, Словения, Турция, Русия, Украйна, Австрия и Франция.
Техническите данни и параметри на американския мотор “Харлей Дейвидсън” показват, че теглото на различните модели варира от 300 до 360 кг. Характерно за тази марка е, че мотоциклетите са с двуцилиндрови въздушни двигателии с мощност от 60 до 100 конски сили. Управлението им при това тегло и такава мощност никак не е лесно и е необходимо сериозно обучение и внимателно поведение на пътя.
Интересът към моторите “Харлей Дейвидсън” в България е доста голям и непрекъснато расте, въпреки че цените на различните видове започват от 17 000 и стигат до 65 000 лв. Не само притежанието на такъв мотор е достатъчно да станеш член на тази общност. Необходими са още вътрешно усещане и желание да си част от това голямо семейство. Подобни срещи и събори спомагат за опознаване на отделните хора, за споделяне на опит и предложения за нови идеи в дейността на организацията, която няма никакви партийни или политически пристрасти. Държат на добрата организация, реда и дисциплината, особено когато се отнася до спазване правилата на движение. Отличават се с добро поведение и култура на общуване.
Пътуването от Велинград до Банско в събота бе организирано със спазване на ред за движение. Полицейски коли в началото и края водеха и завършваха колоната. Участниците бяха разделени на групи по 40-50 моторист, като всяка от тях си имаше водачи, а разстоянието между групите е около 100 м. Програмата предвиждаше след пристигането в Банско да има почивка и обяд. В рамките на деня по време на престоя си в Банско собствениците на американските мотоциклети “Харли Дейвидсън” очакват да бъдат поздравени от домакините с фолклорна програма и да посетят ски зоната и културните забележителности в града.
Вечерта в събота купонът бе във Велинград, а в неделя мощните двигатели на “Харлей Дейвидсън” огласиха дефилето в посока Варвара.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола