Велинград - online - За първи път Велинград ще празнува с филхармония, а Ракитово без чалга 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път Велинград ще празнува с филхармония, а Ракитово без чалга
Публикувано 2015-06-30 09:16:09 от Темпо

С парад и концерт на 4 духови оркестъра с мажоретки на 3 юни във Велинград ще започнат тазгодишните Празници на културата. Наред с домакините от Представителния младежки духов оркестър с мажоретен състав “Д. Мечев” празниците ще открият музиканти от гръцкия град каламаря и българските Троян и Златица. Шоуто с духова музика ще продължи и сутринта на 4 юни - пред читалище “Отец Паисий-1893”.

Денят на Велинград ще бъде отпразнуван на 4 юни (събота). На сцената на площад “Николай Гяуров”, която през изминалата седмица бе ремонтирана и обновена, за първи път за празника на Велинград ще свири филхармоничен оркестър. Велинградчани и гостите на курорта ще станат зрители на концерт на Руслан Мъйнов и Шуменската филхармония, който включва познати и обичани руски песни. На Русия е посветена и програмата на следващия ден - 5 юни, а от 6 юни стартира новата инициатива на общината “Весела ваканция”, която ще поднесе изненада с програма на Търговската улица.
От 5 юни започва и програмата, посветена на празника на Ракитово на 7 юли, който съвпада с празника на църквата “Света Великомъченица Неделя”. Тази година домакините решиха в афиша да няма чалга. На 5 юни в читалище Будилник” ще се състои връчването на наградите от Националния литературен конкурс “Милош Зяпков”. В концерта вечерта на 6 юли ще вземат участие софийската рок-група Fire Rock, Невена Цонева, Росица Пейчева, велинградчанката Мария Нонева-Мичона и ракитовските самодейци от ДВГ “Дъга”, ГСП “Евридика” и ансамбъл “Овчарска песен”. Официалният празник 7 юли (вторник) бе обявен за почивен ден с решение на Общински съвет - Ракитово. Той ще започне с тържествена литургия в църквата “Св. Неделя”, а вечерта ще бъде пресъздаден обичаят Еньовден, който в Ракитово се прави по стар стил. В празничната програма ще се включат момичета от школата на Никола Янев, детският ансамбъл “Силивряк”, ансамбъл “Бояна”, Градският духов оркестър. Звезди на големия празничен концерт ще са “Тоника-Домини” и Rocka Rolla.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай