Велинград - online - Истинският смисъл на думата “интеграция” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Истинският смисъл на думата “интеграция”
Публикувано 2015-07-07 17:36:46 от Темпо

В края на учебната година две новини от Помощно училище “Драган Манчов”. Директорът на училището Елена Канлиева , която е и председател на НПО “Сдружение БАЛИЗ Велинград”, обяви стартирането на нов проект в подкрепа на хора с интелектуални затруднения за самостоятелното упражняване на техните права. В продължение на 7 месеца организацията ще работи за създаване на подкрепяща среда на лица с интелектуални затруднения,а за практиката за подкрепено вземане на решения разказа Мария Кюлюмова. Подкрепа за проекта изразиха Недялка Стефанова, началник отдел “Образование” в Община Велинград и Сашка Жекова, директор на отдел “Закрила на детето“.

На кръгла маса бяха представени и резултатите по проекта „Професионално образование и реализация на младежи със специални образователни потребности (СОП) в община Велинград”, финансиран от ММС по Национална програма за младежтта. Николай Мешков, ръководител на целевата група от 15 младежи със СОП, разказа да целите, задачите и резултатите по проекта. Присъстващите останаха впечатлени от успехите на младежите, като разгледаха и изложбата от техните изделия. Младежите още ведныж доказаха, че са можещи и способни да заемат достойно място в българското общество. Отношение взеха Елка Божкова и Дафинка Русенова от Бюрото по труда. В тяхната компетенция е тези младежи да бъдат включени по програми за младежта по ОПРЧР за осигуряване на трудова заетост. И от отдел “Закрила на детето“ се ангажираха да подпомогнат участниците в проекта по техния път към професионалната реализация. Това е истинския смисъл на думата “интеграция“.
Помощно училище “Драган Манчов“ изказва огромна благодарност на всички участници, на г-н Стойнов - управител и собственик на ЕТ „Катя Стойнова“, на домакините от Туристическия информационен център и на всички, които ни подкрепят и са съпричастни към нуждите на младежи със СОП.
ПУ “Др. Манчов”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води