Велинград - online - В галерията ще видим “Златният век” на Васил Горанов 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В галерията ще видим “Златният век” на Васил Горанов
Публикувано 2015-07-07 17:59:27 от Темпо

Голямата изненада на тазгодишната изложба на велинградските художници ще бъде участието на Васил Горанов - роденият във Велинград художник, който днес е сред най-известните и най-продавани живописци в България. Изложбата ще бъде открита на 14 юли, като част от програмата на Празниците на културата.

От уредника на Художествената галерия Бранко Манушев научихме, че Васил Горанов ще покаже две свои картини. Една от картините ще бъде епичното платно “Златният век”, част от голямата серия платна с историческа тематика, които Васил Горанов рисува в последните години.
Представянето на моменти от българската история в картини, създадени с характерния за неговия почерк класически реализъм, донесе пореден огромен успех и признание на художника. Не случайно академик Антон Дончев повери именно на Васил Горанов оформлението на емблематични свои книги като “Сказание за хан Аспарух, княз Слав и жреца Терес” и “Сказание за времето на Самуил”. От години велинградчани получават покана и гостуват на откриването на изложби на Васил Горанов в столицата. А негова изложба в родния Велинград е дългоочаквано събитие, така че интересът към картините му ще бъде голям. Идеята на организаторите на изложбата на велинградските художници е тази година показаните платна да бъдат събрани в каталог, каквато е практиката в много галерии. Два дни по-късно, на 16 юли, на първия етаж в Къщата на Цвета ще бъде открита още една уникална изложба. Своите ръчнотъкани произведения ще покаже фабриката за килими “Хемус”, която направи още една стъпка напред и нагоре, превръщайки картини в килими. След успеха в столицата, където те вече бяха показани, предстои са ги видим и във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води