Велинград - online - Областният управител назначи 168 безработни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Областният управител назначи 168 безработни
Публикувано 2015-07-07 18:14:04 от Темпо

На 1 юли на територията на област Пазарджик стартира изпълнението по схема “Подкрепа за заетост” от Националния план за действие по заетостта за 2015 г., финансирана от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” с подкрепата на Европейския социален фонд. Новото в програмата тази година е, че хората се назначават не от кметовете на общини, а от областния управител.

За срок от 4 месеца с работодател областния управител са назначени общо 168 лица - 95 на длъжност “Работник поддръжка” и 73 на длъжност “Работник поддръжка пътища”. Работните места са разпределени по квоти, съобразени с нивото на регистрирана безработица и броя регистрирани безработни лица в общо 61 кметства в12-те общини на област Пазарджик. По програмата в община Велинград ще работят 27 човека, в община Ракитово - 15 и в община Сърница - 12. Разпределението на работните места по общини е обсъдено и подкрепено на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в края на м. юни.
За оперативно управление на дейностите са сключени партньорски споразумения между Областния управител и кметовете на общините от областта, по силата на които обектите, на които ще се работи, както и работните графици, ще се определят съгласувано между Областна администрация, общинските администрации и органите на РДПБЗН и Пътна полиция. С приоритет ще се работи по обекти и дейности, свързани с управление на рисковете и защитата на населението от бедствия, аварии и катастрофи. Определени са участъците от реките, на които следва да се извърши почистване на части от речните корита, както и пътните участъци, в които трябва да се повиши безопасността на движение чрез почистване на канавки, укрепване, изрязване на ограничаващи видимостта клони, храсти и треви, както и други дейности по поддръжка на пътя. В населените места и извън тях ще се възлагат и дейности, свързани с намаляване на рисковете от пожари.
По време на изпълнение на схемата наетите лица ще преминат 80-часово обучение по Пета компетентност “Умения за учене” от Европейската референтна рамка на компетентностите и ще получат удостоверения за това. Обученията ще се провеждат на място от определени от областния управител наставници от състава на Областна администрация. Контролът по изпълнение на схемата “Подкрепа за заетост” ще се осъществява от органите на МТСП: Регионална служба по заетостта - Пловдив и Дирекция “Инспекция по труда” - Пазарджик.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола