Велинград - online - Велинград каза празнично “Добре дошли!” на гости от близо и далеч 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград каза празнично “Добре дошли!” на гости от близо и далеч
Публикувано 2015-07-07 18:31:00 от Темпо

За разлика от много други градове Велинград е избрал да празнува не на точна дата, а винаги в първата събота на юли. Така курортът казва “Добре дошли!” на своите гости в началото на най-активния туристически сезон.
Тази година денят на Велинград се падна на 4 юли и макар че съвпадна с националния празник на САЩ, тук бе отбелязан с голям концерт с любими руски песни.
Празничната вечер започна с изпълнения на Представителния младежки духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” пред сградата на общината. Кметът Иван Лебанов посрещна официалните гости - вицепрезидента на Република България Маргарита Попова и депутатът от БСП и заместник-председател на Народното събрание Янаки Стоилов. Празника уважиха председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова и общински съветници, както и тримата заместник-кметове на общината.
На площад “Николай Гяуров” знамената на България, Европейския съюз и Велинград бяха вдигнати, като трите химна този път изпълни Държавният симфоничен оркестър - Шумен с диригент Левон Манукян.
Пред събралото се множество хора кметът Иван Лебанов обяви за открити 43-тите велинградски Празници на културата. Той подчерта, че в България има много празници и фестивали, но нашите са уникални със своето многообразие от жанрове, с които стигат до всеки вкус и всяка възраст. Кметът изтъкна заслугата на създателите на Празниците на културата, положили основата, върху която през всички години се гради, за да има събитието днешния европейски вид. На всички участници и зрители той пожела много вълнение, настроение и хубави емоции с програмата на Празниците на културата.
“Уникални и обичани са нашите Празници, защото хората от Родопа планина са уникални”, каза вицепрезидентът Маргарита Попова. Приветствана с топли аплодисменти от своите съграждани, тя благодари на кмета за поканата в този ден да бъде на площада във Велинград и заедно с всички велинградчани да поздрави гостите на нашия град от близо и далеч. “Аз се чувствам у дома и искам да пожелая на всеки да съпреживее радостта да се върне в родното огнище, да го посрещнат приятели и да му подарят цвете!”, развълнувано каза г-жа Попова и пожела хубаво лято. Поздравителни адреси по случай деня на Велинград изпратиха областният управител, кметовете на Димитровград, Асеновград, Брацигово и др. Прозвуча приветствие и от Руския културно-информационен център в София, чийто представител г-н Генадиевич каза: “България е чудесна държава, а Велинград е перлата на България и предпочитана дестинация за руските туристи, благодарение на усилията на общината за развитие на българо-руските отношения”. Публиката приветства възторжено певеца Руслан Мъйнов, който заедно с музикантите от Шуменската филхармония изнесе голям концерт от любими руски песни. Концертът бе микс от познати и обичани песни и мелодии от най-известните руски филми, цигански романски, любими детски песнички, с които много хора припяваха и танцуваха. Руслан Мъйнов изрази радостта си, че е във Велинград на откриването на Празниците на културата и може да пее заедно с всички. Той сподели, че изпълнява част от песните с мисъл за бесарабските българи и тяхната трудна съдба. А хората, дошли на площада, изживяха една емоционална и различна вечер, с която Р. Мъйнов и Шуменската филхармония обогатиха картината на велинградските Празници на културата. По време на концерта над площада на Велинград изгря красива дъга. А финалът на емоционалната вечер бе изключителна заря, чиято красота заля небето на града и допълни общото усещане за празник.
Празниците ще продължат 17 дни и вечери - до 19 юли, когато ще бъдат закрити с концерт на Васил Найденов. Програмата на всички събития в празничния афиш за настоящата седмица - на стр. 8. Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола