Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.07.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.07.15
Публикувано 2015-07-07 18:33:42 от Темпо

ГРАДИНИ От 1 юли до 4 септември 2015 г. детските градини в община Велинград ще работят само със сборни групи. Кметът Иван Лебанов издаде заповед, съгласувана с директорите на ЦДГ и ОДЗ. Според нея сборните групи ще се определят от директорите според посещаемостта на децата и след проучване на нуждите на родителите. С вътрешна заповед на директорите в посочения период детски градини могат да бъдат и затваряни. През летните месеци трябва да бъде осигурено и ползването на платения годишен отпуск от учителите и служителите.

“АЛАБАК” Държавното горско стопанство “Алабак” във Велинград пак има нов директор. След поредната смяна поста зае инж. Иван Гюров, който до момента е ръководил ДГС “Широка поляна”.
КРЪВОДАРЯВАНЕ В акцията по кръводаряване, която бе организирана на 2 и 3 юли във Велинград от Българския червен кръст и Центъра за трансфузионна хематология - Пловдив, се включиха 20 човека. И тази година голяма част от кръводарителите (около 80%) бяха млади хора между 25 и 40 години.
ОТЧЕТ На 1 юли Община Ракитово организира публично обществено обсъждане, на което кметът Любомир Петков и зам.-кметът Красимир Вандев представиха актуални данни за общинските финанси. Отчетено беше състоянието на общинския дълг, поет през 2014 г., изпълнението на приходната и разходната част на бюджета и работата по европейски проекти.
ТЪРГОВЕ През настоящата седмица, на 7 и 8 юли, ще се проведат търговете, с които общината ще отдаде под наем петната за търговия в централната градска част. Това лято местата за маси, колички и др. са близо 40.
МОСТ За 6 юли бе насрочена първа копка на ремонта на моста в Драгиново. Средствата са отпуснати от Междумведомствената комисия за възстановяване към министерския съвет.
САНИРАНЕ Подписаните и одобрени договори за саниране на многофамилни жилищни сгради във Велинград вече станаха пет. Блоковете очакват целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност.
ДЕЛО На 29 юни в Окръжен съд - Пазарджик приключи делото, образувано по иск на “Евроводкомерс къмпани” срещу общинското дружество “ВКТВ” Велинград. По силата на договора за съвместна дейност, сключен през 2003 г., “ЕВКК” претендира за сумата от 141 241 лева (стойност на неотчетени количества потребена вода) плюс 42 491 лева лихви. Съдът отхвърли иска на “ЕВКК” като неоснователен и присъди фирмата да заплати 10 820 лева на “ВКТВ” за разноски по делото. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.
ЗЕМЕДЕЛИЕ Земеделските производители ще могат да получат информация от Националната служба по съвети в земеделието по време на приемните, които се организират през юли. Във Велинград експерти от службата ще имат приемна на 15 юли от 9 до 12.30 часа. Същия ден, но от 13.30 до 16 часа ще се проведе приемна в Ракитово. В Сърница приемната ще бъде от 11 до 15 часа на 24 юли. На място специалистите ще разясняват схемите за директни плащания, националната схема за подпомагане на земеделски производители и възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони.
ЮНЕСКО Националният дарителски фонд “13 века България” официално стана член на ЮНЕСКО за срок от 6 години. Така фондът, чиято собственост е Къщата на Цвета във Велинград, ще работи заедно със световната организация за запазване и обогатяване на културното наследство и ще може да участва в съвместни проекти и дейности с ЮНЕСКО.
УСПЕХ На 26 юни се проведе поредна среща по проект “УСПЕХ” с участието на зам.-министъра на образованието В. Кастрева и ръководния екип на проекта. Сред възпитаници на училищата, които се включиха в програмата и показаха какво са научили в рамките на проекта, бяха ПГГС “Христо Ботев”, ОУ “Христо Ботев”, ОУ “Неофит Рилски” и ракитовското СОУ “Св. Климент Охридски”.
От редакцията: Този брой на вестника е приключен редакционно на 4 юли 2015 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола