Велинград - online - Празник на духа с “Часовникът на времето” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празник на духа с “Часовникът на времето”
Публикувано 2015-07-14 09:42:39 от Темпо

На 10 юли в Градската галерия Вера Попова-Станчева се срещна с велинградските любители на изящния стих. Повод за срещата стана излязлата от печат нейна първа стихосбирка “Часовникът на времето”.

Вера Попова-Станчева е родена в Плевен, учи едновременно “Оперно пеене” в Българската държавна консерватория и актьорско майсторство в Театралната академия в София. Целият й творчески живот е свързан с Българската хорова капела “Светослав Обретенов”, а след пенсионирането си избра да живее и твори в красивия Велинград.
Тя призна, че има над 140 готови за печат стихотворения, но форматът на стихосбирката “Часовникът на времето” не позволява всичките да бъдат представени в нея. И въпреки това с великолепно прочетените си стихове поетесата успя да докосне сърцата на присъстващите и доказателствата бяха скришно избърсаните сълзи и емоционалните изказвания на публиката. Председателят на Литературен клуб “Н. Й. Вапцаров” Александър Кочев призна: “Тази е една хубава вечер за културния живот на Велинград и на това място, което вече 25 години за мен и за всички нас е храм на духа.” Велинградският художник Атанас Фурнаджиев с вълнение каза: “През този 1 час, който прекарах тук, изпитвах едно чувство на красота и прелест, защото в стиховете за красивото и любовта винаги има тъга.” Велинградската поетеса Стойна Стоянова говори за вълненията, изпитани докато е слушала стиховете, изпълнени от Вера Попова- Станчева, а Светла Ланджова изповяда, че вечерта се е превърнала в празник на духа, защото във времето, в което живеем, всички сме жадни, а поетесата ни е напоила с живата вода на своята поезия.
Весела Златева поднесе цветя и грамота на поетесата от името на кмета Иван Лебанов. Авторката обеща още срещи с велинградчани, защото предстои издаването на книга, посветена на творческия й път, свързан с Българската хорова капела “Светослав Обретенов”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай