Велинград - online - Акценти от Празниците на културата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Акценти от Празниците на културата
Публикувано 2015-07-14 09:55:59 от Темпо

След празника на Велинград, който на 4 юли бе отбелязан с голям концерт на Шуменската филхармония и Руслан Мъйнов, на 5 юли програмата на Празниците остана на руска вълна. Под наслова “На Русия с любов” за час общинският Туристически информационен център (ТИЦ) стана домакин на “Руска чайна”, а вечерта на площада звучаха руски песни в изпълнение на “Славяне”, “Караоке” и групата за популярни песни към НЧ “Отец Паисий-1893”.

На 6 юли започна тазгодишната инициатива на общината “Весела ваканция 2015”. Сутринта на лятната сцена в Боров парк деца се забавляваха и рисуваха в откритото арт-ателие “Всички сме специални и неповторими” на Центъра за обществена подкрепа. В късния следобед Търговската улица се превърна в голяма сцена, на която младежката театрална школа с ръководител Иванка Дебелушина покани велинградчани и гостите на курорта на разходка във времето и разказа за “Търговията и улицата от вчера до днес”. Вечерният концерт събра на сцената Представителният детско-юношески ансамбъл за народни песни и танци “Здравче-венче” към НЧ “В. Левски-1904” и ансамбълът за автентичен фолклор “Драгиново” към НЧ “М. Драгинов-1936”.
7 юли също бе част от “Весела ваканция” - с игри и беседи, водени от специалисти от КАТ, със спортен празник “Преплувай 25 метра” на Закрития басейн и с още една възможност децата да рисуват и украсяват в парка до централния площад. Кулминация на “детския” ден в Празниците бе концертът “Танцувай и лудувай” на Общинския детски комплекс, в който участваха децата от детските градини “Радост”, “Детски рай”, “Фантазия”, “Слънчице” и ансамбъл “Здравче-венче”.
На 8 юли започна Базарът на занаятите, който тази година бе разположен пред Старата община. Организатор на проявата е общинското предприятие “ТИЦ”, което може да се похвали, че броят на участващите майстори занаятчии расте от година на година. Програмата продължи с голям концерт, в който участваха състави от клубовете на пенсионерите във Велинград и техни гости.
През деня на 9 юли “Весела ваканция” продължи с игри на Централния плаж, а вечерта бе “Под звездите”, както бе наречен концерта-спектакъл на сопраното Кристина Александрова и естрадния изпълнител Светослав Стойчев.
Големият вечерен концерт на 10 юли бе среща на фолклора от Чепино и Банско, в която с музика, песни и танци участваха домакините от ансамбъл “Чепино” при НЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905” и гостите от фолклорните формации “Банска младост” и “Глазненски напеви” при НЧ “Никола Вапцаров-1894” Банско.
Съботната вечер на 11 юли бе посветена на общинската кампания “Младежи срещу насилието и дрогата”, в която се включиха група “Милениум Х” и певицата Невена Цонева.
В неделя, 12 юли, Клуб за спортни танци “Импулс” представи своя концерт-спектакъл “Луди танцуващи сърца”. За юбилея на клуба, създаден преди 20 години от Петър Милчев, и за многобройните успехи на неговите възпитаници говори треньорката Мая Кондарева-Енчева, която пожела още победи на велинградските танцьори. В стандартните и латино танците и във формейшъните участваха настоящи и някои от бившите състезатели на “Импулс”. За радост на публиката тя също получи възможността да си партнира със състезателите на “Импулс”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води