Велинград - online - Социалните работници във Велинград не стачкуваха, но подкрепиха протеста 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Социалните работници във Велинград не стачкуваха, но подкрепиха протеста
Публикувано 2015-07-14 10:09:09 от Темпо

Служителите в 20 от дирекциите за социално подпомагане в страната спряха работа за един час на 9 юли в знак на протест срещу лошите условия на труд и ниските заплати. Във велинградската социална дирекция нямаше ефективни стачни действия, но причината не е в нежелание да се участва в тях, а в пропуснат срок за включване в стачните действия от страна на синдикалната организация към КТ “Подкрепа”. Това обясни нейният новоизбран председател Илия Тосков, който от 6 юли зае мястото на напусналата Мария Рачева след провеждането на отчетно-изборноото събрание на синдикалните членове.

Малкото дни за реакция и потвърждение са попречили на социалните работници да се включат активно в протеста А те настояват най-много за подобряване условията им на труд и повишаване на заплащането им. Освен това от години има проблеми с недостиг на техника, често се налага работещите сами да си купуват консумативи и канцеларски материали със собствени средства, нямат и служебен юрист за консултации. И към всичко това като се добави фактът, че основно работят с трудния контингент от ромската общност, средната брутна заплата в този сектор от около 600 лева ( сумата за получаване след спиране на данъци и осигуровки става около 470 лв.) е неоправдано ниска. В някои райони на страната социалните работници са по-крайни в намеренията си и заявявят, че ако не се подходи сериозно към разрешаване на техните проблеми, могат да стигнат дори до там да се откажат от работата си с масови оставки.
Междувременно Районната дирекция “Социално подпомагане” - Пазарджик вече има нов началник. На мястото на Цветелина Арапова, която остава да работи като главен експерт, е назначен Димитър Попов. Новият началник има магистърска степен по философия и опит в социалната сфера като директор на дневен център в Пещера.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води