Велинград - online - За 15-и път Ракитово празнува в деня на Света Неделя 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За 15-и път Ракитово празнува в деня на Света Неделя
Публикувано 2015-07-14 10:17:48 от Темпо

За 15-та поредна година Ракитово отбеляза празника на града на 7 юли - деня, в който 154-годишната църква “Св. вмчца Неделя” чества своя храмов празник.
Поредицата от събития, посветени на празника, започна на 4 юли с откриването на изложба в камерната зала на читалище “Будилник”. Свои картини показаха Константин Анастасов-Коко и Теодора Нанова.

На 5 юли, отново в читалище “Будилник”, се състоя тържественото награждаване на победителите в седмия конкурс за Националната литературна награда “Милош Зяпков”. Сред гостите на церемонията беше и кметът на побратимения с Ракитово Светлоград Вячеслав Луганов. Журито с председател Никола Иванов присъди голямата награда на поета Иван Цанев.
Програмата за празника на Ракитово започна на 6 юли с участието на ДВГ “Дъга“ (с р-л Стоян Арабов), ГСГ “Евридика“(с р-л Никола Янев), ААФ “Овчарска песен“(с р-л Атанаска Челепиева) и велинградчанката Мария Нонева-Мичона. Във вечерния концерт, просдължил няколко часа, на сцената излязоха Невена Цонева, Росица Пейчева и “Файър Рок”.
7 юли започна с традиционното пресъздаване на сцената на обичая “Еньовден“ от Културен клуб на пенсионера. След това се изявиха момичета от школата на Никола Янев-Чоли. Танцуваха момичета от ДТС “Силивряк“ (с р-л Светла Стоева), постановката “Веселие в Костандово“ изпълниха костандовци от ансамбъл за изворен фолклор “Бояна“ (с р-л Митко Карабельов).
Градският духов оркестър с диригент Н. Янев-Чоли даде началото на официалната част на празника, в която участваха общинското ръководство начело с кмета Любомир Петков, зам.-кметовете Красимир Вандев и Тодор Тодоров и председателят на Общинския съвет Валентин Хаджимосков и официалните гости - зам.-областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов и тричленна руска делегация. Поздравителни адреси изпратиха президентът Р. Плевнелиев, депутатът Десислава Костадинова, областният управител Трендафил Величков, ПП ГЕРБ, кметът на София Йорданка Фандъкова и кметове на общини.
След официалната част програмата продължи с концерт на “Тоника Домини” - Красимир и Вили Гюлмезови от дует “Шик“ и Ева Найденова от “Фамилия Тоника“, които накараха целия площад да пее с тях. И втората празнична вечер завърши с рок-концерт - този път на култовата банда “Рока-Рола”.
Темпо
(Използвани са информация и снимки от общинския пресцентър)

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води