Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.07.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.07.15
Публикувано 2015-07-14 10:23:21 от Темпо

ДЕЛО Районният съд отсъди Община Велинград да заплати по 20 000 лева обезщетение за неимуществени вреди на наследниците на Р. М. от Сърница. През август 2013 г. Р. М. загина при трудова злополука, падайки от подпорна стена на пътя Сърница - Орлино. Мъжът е бил назначен от общината по програма за временна заетост. Наследниците са завели искове за по 80 000 лева, от които първата съдебна инстанция присъжда по 20 000 лева. Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд.


ИЗБОРИ Централната избирателна комисия започна разяснителна ампания за предстоящите местни избори под наслов “По-близо до избирателя”. На 9 юли в Пазарджик експерти от ЦИК са разяснили важни моменти от изборните правила пред представители на 12-те общински администрации от областта.

БАНЯ Община Велинград обяви допълнителна обществена поръчка за ремонта на Радоновата баня в Чепино. За изпълнител бе избрана фирма “ТИПС”, но в хода на ремонта част от дейностите са отпаднали, а същевременно се е появила нужда от допълнителни. Сега общината обявява поръчка по процедурата договаряне без обявление, като първоначалният договор с “ТИПС” ще бъде намален със сумата от 41 552 лева заради отпадналите дейности. Новата поръчка за допълнителните дейности е на стойност 36 640 лева.

СТИПЕНДИИ Министерският съвет определи размера на допълнителните трансфери, които част от общините ще получат за изплащане на стипендии в общински училища. Велинград е една от тези общините, а размерът на средствата е 3240 лева.

ИЛИНДЕН На 20 юли големият християнски празник Илинден ще бъде почетен във Велинград в параклисите, носещи името на Свети Илия - на Елин връх и над Клептуза. До параклиса “Св. Илия” над Клептуза ще започнат и поредните археологически разкопки на тракийското светилище, които и това лято ще ръководи проф. Диана Гергова.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води