Велинград - online - Над Клептуза отново изгря дъга от музикални таланти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Над Клептуза отново изгря дъга от музикални таланти
Публикувано 2015-07-21 17:36:22 от Темпо

Благодарение на събития като “Дъга над Клептуза” и това лято почувствахме истинската атмосфера на фестивален град. 120 индивидуални участници, 7 дуета и 8 вокални групи се състезаваха в Шестия международен фестивал за млади изпълнители на популярни песни “Дъга над Клептуза”. Те изпълниха не само залата на НЧ “Отец Паисий-1893”, а и целия център на Велинград с младост, талант и много музика.

Началото на фестивала бе дадено на 17 юли с фестивалния химн, създаден от авторите на текста Стойна Стоянова, Стоилка Пещерска и Емил Шулев и на музиката и аранжимента Иван Казалиев. “Духът Орфеев в нас живее...” изпя група деца от музикалната школа “Звънче”, след което заместник-кметът Георги Янчев откри фестивала. Той подчерта, че в програмата на Празниците на културата има много мероприятия, но “Дъга над Клептуза” е сред най-хубавите и вече 6 години привлича във Велинград талантливите деца на България.
С трудната организация на събитие от такъв ранг отново се заеха и се справиха Община Велинград, Общинският детски комплекс, музикална школа “Звънче” и вокална група “Караоке”, подпомогнати от спонсори.
Емблематично за фестивала бе и неговото жури, в което и тази година председателската роля пое композиторът Светослав Лобошки, в главната роля на всеобщата любимка отново бе Тони Димитрова, а в ролята на най-опитния оценяващ бе “двигателят на “Пирин фолк” и автор на много от хитовете на Силвия Кацарова Валентин Пензов.
Фестивалната програма в 5 възрастови групи бе разпределена в 3 дни, като в първите два се състезаваха индивидуалните изпълнители, а в последния - дуетите и групите. Тази година най-добрите участници получиха възможност за изява на сцената на Празниците на културата в две последователни вечери - в събота бе концертът на спечелилите сребърни и бронзови отличия, а в неделя - гала концертът на победителите. Заместник-кметът Георги Янчев поздрави и награди победителите в конкурса с признание към техния талант и пожелание за още много успехи:
За първи път журито присъди Гранд при на двама изпълнители: Радко Петков от Троян, който след успеха си в “Големите надежди” покори и Велинград (ръководител Мариета Жекова) и Анелия Рачева - една от емблемите на велинградските “Звънче”-та на сем. Казалиеви.
Наградата за висок професионализъм заслужи Антоанета Георгиева, музикален ръководител от Свищов, която получи награда и от БЛЦ “Камена”.
За наша радост в призовата тройки във всяка от категориите и възрастовите групи на фестивала има много изпълнители от двете велинградски школи - “Звънче” с ръководители сем. Казалиеви и “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева. Ето как се представиха музикалните надежди от Велинград и Ракитово:
ИНДИВИДУАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ
I възр. група, 46 участници: златни медали за Анжелина Денчева и Калина Деспотска от “Звънче”, сребърен медал за Борис Ушев от “Караоке”, бронзов медал за Лилия Радойчева от “Караоке”
II възр. група, 32 участници: сребърен медал за Венелин Каленов, бронзови медали за Михаела Нанова и Ванеса Баева - и тримата от “Звънче”
III възр. група, 31 участници: сребърен медал за Николета Сачкова от “Звънче”, бронзов медал за Кристина Попова от “Караоке”
IV възр. група, 9 участници: златен медал за Сонай Юсеин от “Караоке”, сребърен медал за Иванка Алексиева от “Звънче”, бронзов медал за Радка Узунова от “Звънче”
ДУЕТИ
I възр. група: златни медали за Теодора Райнова и Лилия Радойчева от “Караоке” и за дует “Звънче” - Валентин Каленов и Николета Сачкова; сребърен медал за Ани Ушева и Борис Ушев от “Караоке” II възр. група: златен медал за Иванка Средкова и Сонай Юсеин от “Караоке” и сребърен медал за Иванка Алексиева и Цветина Вачева от “Звънче” ВОКАЛНИ ГРУПИ
I възр. група: Златна статуетка за детска вокална група “Дъга” от Ракитово с ръководител Стоян Арабов и за вокална група “Веселите звънчета” с ръководители сем. Казалиеви; Сребърна статуетка за вокална група “Караоке джуниър” с ръководител Юлиана Ковачева
II възр. група: Златна статуетка за вокална група “Paradise” с ръководител Юлиана Ковачева
За информацията за класирането на фестивала в-к “Темпо” специално благодари на директора на ОДК Мариана Зинкова и Невена Дулева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води