Велинград - online - Живописта е музика и музиката е живопис 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Живописта е музика и музиката е живопис
Публикувано 2015-07-21 17:38:23 от Темпо

“Живописта е музика и музиката е живопис” - Венера Ланджова има пълното право да нарече така своята самостоятелна изложба, която бе открита на 15 юли в общинския Туристически информационен център.
Бранко Манушев, който представи картините, определи авторката като ренесансова личност с разностранни интереси и таланти. Тя е завършила живопис и моден дизайн в академията “Жул Паскин” в София, а тайните на музиката изучава във Венеция и Пловдив.
В момента рисува, свири и преподава на деца - с много вяра в доброто и и позитивното, с истинска душа на артист. Картините на Венера Ланджова са абстрактни, а абстрактното мислене трябва да го имаш в себе си, каза Бранко Манушев. То е индивидуално разбиране и усещане за света, което води към вътрешни светове. Чистотата на цветовете показва какъв човек е Венера, а всяка картина съчетава познание и чувство - белег за истинско изкуство.
Венера Ланджова благодари на семейството си за помощта, а на ТИЦ и общината за поканата да направи своята изложба. Художничката напомни, че 2015 е година на светлината и затова тя присъства във всички нейни картини. Част от показваните платна са подготвени за изложба в София, открита в първия ден на пролетта и са посветени на животворните енергии на този сезон. Общата тема между всички е любовта, защото тя е движещата сила на живота, каза Венера Ланджова и посочи като пример картините за Орфей и Евридика, в които се преплитат енергиите на любовта и музиката.
Поздравления за изложбата и грамота от името на община Велинград поднесе Недялка Стефанова. Директорката на Общинския детски комплекс Мариана Зинкова благодари на г-жа Ланджова, че успява да предаде на децата своя позитивизъм и усмивка.
Гостите на откриването почувстваха връзката между музиката и светлината още веднъж, защото имаха шанса да разгледат картините, докато Венера Ланджова свири на флейта. За всички, които ще отидат да видят платната, напомняме, че изложбата е и базар и могат да закупят картина, пълна със светлина и любов.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай