Велинград - online - След 26 присъди - разследване за опит за убийство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

След 26 присъди - разследване за опит за убийство
Публикувано 2015-07-21 17:47:11 от Темпо

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Пазарджик започна разследване за опит за убийство на Христо Първановски, извършен на 12 юли 2015 г. в кв. Чепино във Велинград.
От прокуратурата съобщават, че в хода на разследването е разкрит и задържан извършителят на престъпното деяние - Николай Якимов, на 22 години. Якимов е осъждан 26 пъти за кражби и за закана с убийство. Последното си наказание е изтърпял на 10.03.2015 година.

Николай Якимов е привлечен като обвиняем за това, че на 12 юли 2015 г. в град Велинград е направил опит умишлено да умъртви Христо Първановски. Престъплението е извършено чрез използване на двуцевно огнестрелно оръжие - пушка марка “Sabatti Balko“, 12 калибър. Причината е спор за жена. Не са настъпили исканите и целените от дееца последици - смърт на Христо Първановски, тъй като на простреляния в крака пострадал е оказана своевременна, животоспасяваща и квалифицирана медицинска помощ.
Престъплението е извършено и при условията на опасен рецидив (чл. 116 ал. 1 т. 6, във вр. с чл. 115, във вр. с чл. 29 ал. 1 б. А и Б и чл. 18 от НК). С постановление на Окръжна прокуратура-Пазарджик от 13.07.2015 г. първоначално обвиняемият е задържан за 72 часа. На 16 юли Окръжен съд - Пазарджик постанови постоянна мярка за задържане под стража. Пред съда обвиняемиът е пледирал, че е невинен и че става дума за самоотбрана. Постоянната мярка за задържане може да се обжалва пред по-горна съдебна инстанция.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай