Велинград - online - Колко месеца са нужни за възстановяване на една алея? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Колко месеца са нужни за възстановяване на една алея?
Публикувано 2015-07-21 17:48:59 от Темпо

Беше пролет, когато работници от фирма “Еко Титан” премахнаха опасно наклонено дърво в началото на Боров парк откъм ул. ”Тошо Стайков”. Точно на това място се намира единствената алея, по която може да се премине от улицата към парка с детска количка и с велосипед.

При отстраняването на дървото обаче корените му повреждат водопроводна тръба и се налага отстраняване на възникналата авария от страна на ”ВКТВ”. И тук идват проблемите. Голяма част от плочките на алеята стават негодни за използване, тъй като по време на ремонта са счупени или напукани.
Месеци по-късно алеята е възстановена частично, но в участък с площ от 3-4 кв.м. вместо плочки продължава да има само пясък, който затруднява преминаването. Количка с бебе затъва в пясъка и са необходими поне двама души, за да я пренесат. Всеки ден по тази алея минават десетки майки с детски колички, деца и възрастни с велосипеди, които изведнъж разбират, че движението им е възпрепятствано. Особено е трудно, когато трябва да се изкачи стръмнината отдолу нагоре, друга удобна алея в близост няма, а изкачването с количка по съсесдите стълби не е лесна задача.
В опит да разберем кои са причините за бавното възстановяване на алеята потърсихме първо инж. Ряхов от общинското дружество “ВКТВ”. Той обясни, че след отстраняването на аварията е имало договорка общината да поръча необходимия брой от същия вид плочки и след доставката им работници от ВиК да ги поставят. Оказа се, че такива плочки все още не са поръчани, а зам.-кметът А. Хрисчева заяви, че проблемът ще бъде разрешен, като директно се закупят нужните плочки и строителната бригада към общината ще ги подреди на алеята. Тя допълни, че до средата на август в парковете на града да бъдат извършени всички належащи ремонти.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола