Велинград - online - Военни от САЩ изградиха център за обучение в Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Военни от САЩ изградиха център за обучение в Ракитово
Публикувано 2015-07-28 09:40:54 от Темпо

На 21 юли кметът на Ракитово Любомир Петков и пoлковник Джон Дидона, командващ на 177 изтребително авиокрило на Националната въздушна гвардия на щата Ню Джърси - САЩ, откриха наскоро построения Център за обучение на семейства на ул. “Вела Пеева” в Ракитово, съобщи общинският пресцентър.

Центърът е по проект, резултат от съвместната работа на Община Ракитово, фондация “Бъдеще” и Посолството на САЩ в София, който се финансира по Програмата за хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество към посолството. По информация от посолството на САЩ в България в последните пет години американското правителството е инвестирало повече от три милиона щатски долара в проекти по посочената програма. Тези проекти често обединяват български и американски военнослужещи, които полагат доброволен труд при осъществяването им. В рамките на програмата правителството на САЩ си партнира и с неправителствени организации и местни компании.
След отслужения тържествен водосвет, лентата прерязаха кметът Любомир Петков, полковник Джон Дидона и председателят на фондацията Янко Кривонозов. На откриването присъстваха зам.-областният управител Стефан Мирев, председателят на Общински съвет Ракитово Валентин Хаджимосков, зам.-кметът Красимир Вандев, представители на фирмата изпълнител, общинска администрация, местни НПО-та, директори на училища и социални центрове от общината.
Правителството на САЩ инвестира 250 000 щатски долара в този проект. Новият център предлага три класни стаи, мултифункционална зала, кухня, баня и складово помещение. Персоналът на центъра ще ангажира над 500 ученици от пети до осми клас в извънкласни дейности, в това число, музика и танц, актьорско майсторство, защита на природата и футбол, като освен това осигурява извънкласна помощ по различни учебни предмети и здравни беседи. Центърът също така осигурява пространство за информационни кампании на различни теми, в това число образование, субсидии, толерантност и занимания за подобряване на професионалните умения. Центърът ще работи с над 700 родители за насърчаване на социалната интеграция, образование на децата им в смесени училища и осигурява помощ при кандидатстване за работа, както и лекции на теми, като обществено здраве, междукултурни умения и запазване на ромската идентичност.
Темпо
Снимки: блог на Община Ракитово

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България