Велинград - online - Нов проект за деца със СОП 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нов проект за деца със СОП
Публикувано 2015-07-28 09:41:57 от Темпо

Директорът на ЦДГ “Детски рай” Маргарита Узунова представи нов проект, насочен към децата със специални образователни потребности (СОП), по който детската градина ще работи съвместно с Помощното училище “Драган Манчов”. Проектът “Училищното настоятелство и местната власт - заедно за социализацията, обучението и възпитанието на децата със СОП” е финансиран с 16 160 евро по Програмата за подкрепа на НПО в България.

Целта на новия проект е да консолидира усилията на всички учебни заведения от община Велинград за решаване на част от проблемите в обучението на децата със СОП. Ще бъде създадена местна инициативна мрежа с 50 участника от поне 3 учебни заведения и ще бъде направен подробен анализ на нуждите на децата, чийто брой в общината е над 90. Заложени са средства за квалификация не само на учители, а и на помощник-възпитатели в детската градина, както и обмяна на опит с община Бургас. След дискусиони срещи ще бъде изготвен план за действие съвместно с местната власт за периода до 2020 г. Част от средствата са за оборудване на ресурсен кабинет в ЦДГ “Детски рай” и за софтуерен продукт на ПУ “Драган Манчов”.
В екипа на проекта ще работят: Тамара Маргова, Ангел Узунов, Георги Мяшков, Маргарита Узунова и Галина Златарева. Срокът за реализация на проектните дейности е 10 месеца и приключва на 1 април 2016 г.
Висока оценка за целите на проекта и пожелания за успех изказаха Т. Маргова, В. Делиева, директорката на Дневния център за деца с увреждания “Надежда” В. Симеонова и Сашка Жекова, ръководител на отдел “Закрила на детето”. На официалното представяне на проекта, който предвижда тясно сътрудничество и диалог с местната власт, въпреки поканата не дойде представител на община Велинград.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води