Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Кметът: И на мен ми е болно да се отсичат дървета, но е наложите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Кметът: И на мен ми е болно да се отсичат дървета, но е наложите
Публикувано 2015-07-28 09:49:45 от Темпо

Във връзка с публикацията “Тъжна гледка в Чепино в очакване на 938 нови дървета” във вестник “Темпо” (брой 29 от 21-27 юли 2015 Г.) получихме отговор от кмета на община Велинград Иван Лебанов. Заедно с текста са изпратени и 3 приложения, които показват дървестния вид, който предстои да бъде засаден и схемата, по която в центъра на кв. Чепино на мястото на отсечените ще бъдат засадени новите 42 броя широколистни дървета.

Уважаеми съграждани, във връзка с изпълнение на проект за цялостен ремонт на бул “Съединение” подмяната на дървесните видове по протежение на булеварда е необходима, защото дървета са на пределна възраст, с дълбока коренова система, която води до аварии на водопроводната, канализационната, електрическата система. Само за пример: по булевард “Съединение” за 2014 г. има над 120 ВиК аварии. В рамките на проекта е предвидено замяна на старите дървесни видове с нови в квартал “Чепино”. Където растителността е изсечена, новите дървета ще се поставят по схема - 42 броя широколистни дървета от вида Acer platanoides Drunondoii (пъстролистен шестил).
Всичко това се прави от необходимост. Искам да ви уверя, че на мен също ми е болно, когато се отсичат такива дървета, но е наложително. Имаме много жалби на граждани за повдигнатите тротоари и невъзможност за нормално преминаване на граждани, майки с деца, хора с увреждания точно в този участък, където са изрязани въпросните дървета. Всеки, който желае може да отиде на място, за да се увери.
Молбата ми към всички, които се интересуват от проекта, е да заповядат в Общината и да се запознаят в детайли с него. В проекта се включва и облагородяване с нови дървета, храсти, цветя на парковете срещу Гара “Юг” Велинград, пред магазин “Фреш”, пред болницата, Триъгълна градинка, с което ще повишим чувствително зеления облик на града.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола