Велинград - online - Планират нов Център за спешна медицинска помощ във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Планират нов Център за спешна медицинска помощ във Велинград
Публикувано 2015-07-28 09:51:37 от Темпо

На 20 юли заместник-министърът на здравеопазването Адам Персенски бе на работна среща в Областна администрация Пазарджик, на която бе обсъдена възможността за обновяването и модернизацията на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ. В срещата участваха д-р Тодор Юнаков, гл. експерт “Медицински дейности” в МЗ, кметове, зам.-кметове и представители на общини, директорът на РЗИ д-р Фани Петрова и началникът на ЦСМП Пазарджик д-р Надка Пангарова.

Заместник-министър Персенски разясни новите възможности за финансиране по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020, по която МЗ е бенефициент и се се предвижда изпълнението на голям инвестиционен проект за филиалите на ЦСМП. Проектът ще включва извършване на инвестиции в 28 ЦСМП, 170 филиали и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения. В изпълнение на дейностите ще бъде изграден нов или ще бъде ремонтиран съществуващия сграден фонд, ще бъде осигурено цялостно оборудване и обзавеждане съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицина. Представителите на РЗИ и ЦСМП Пазарджик вече са направили оглед на място и са провели разговори с общините Септември, Белово, Велинград, Ракитово, Батак, Пещера, Панагюрище, Брацигово, където има разкрити филиали за спешна медицинска помощ. До края на м. септември общините имат срок да дадат своите предложения пред МЗ за реконструкции и ремонт на съществуващ сграден фонд или за подходящи терени за изграждане на изцяло нови помещения на ЦСМП и филиали.
Още същия ден, по време на извънредната сесия на Общински съвет - Велинград, бе взето решение за изграждане на нов Център за спешна помощ. Общината ще осигури терен от 1000 кв.м. в двора на общинската болница, разположен в парка откъм задния вход за АГО и Детско отделение, на отстояние 12 метра от болничната сграда. Постройката на бъдещия Център за спешна помощ ще бъде едноетажна. От предложените два варианта за достъп за линейките съветниците избраха да бъде изградено платно с широчина 6 метра, което ще минава през паркинга на “Вели Медикус”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай