Велинград - online - Нов управител в болницата, запазване на статуквото във “ВКТВ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нов управител в болницата, запазване на статуквото във “ВКТВ”
Публикувано 2015-07-28 09:54:37 от Темпо

В самия край на мандата си, на 30 юли 2015 г., Общинският съвет ще определи новите управители на общинските дружества “МБАЛ-Велинград” и “ВКТВ”. Избраните от съветниците комисии проведоха конкурсите, дадоха оценки на кандидатите и направиха класиране. Процентът на изненада бе сведен до нула, след като всички договорки в местния парламент бяха направени предварително и сценарият бе уточнен в най-малки детайли. Предложенията на комисиите са точно очакваните: общинският съветник от ГЕРБ д-р Жеко Чешмеджиев е класиран на първо място в конкурса за управител на болницата, а досегашните управител и контрольор на “ВКТВ” Борис Голомехов и Калина Накова (избрани преди по-малко от 3 години от същия състав на Общинския съвет) отново печеля конкурсите.

За поста управител на “МБАЛ-Велинград” се бориха д-р Атанас Ташев, който повече от 6 години беше временно изпълняващ длъжността и д-р Жеко Чешмеджиев. Програмите на кандидатите за управлението на общинското здравно заведение през следващите 3 години оценяваше 5-членна комисия с председател съветника от БСП Тома Пачалов и членове Валентин Бозев (съветник от ГЕРБ), адвокат Юлиян Димитров, доц. д-р Стайко Спиридонов и д-р Хюля Шериф от РЗИ - Пазарджик. След двата етапа от конкурса д-р Чешмеджиев е получил обща оценка отличен 5.85, а д-р Атанас Ташев - добър 4.33 и на тази база е определено класирането.
В конкурса за управител на “ВКТВ” също участваха двама кандидати: сега заемащият длъжността Борис Голомехов и инж. Стойка Тетимова. Оценяваше ги 7-членна комисия от общински съветници от всички политически групи в местния парламент: председател Йордан Аршинков и членове Любомир Перчинков, Джуна Тупева, Александър Гагов, Костадин Шулев, Златко Златанов и Румен Люгов. След трите етапа на конкурса комисията е дала обща оценка отличен 5.83 на Борис Голомехов и много добър 4.70 на Стойка Тетимова.
Същата комисия проведе и конкурса за контрольор на “ВКТВ”, в който се включиха настоящият контрольор Калина Накова и инж. Стойка Тетимова. И тук съветниците спазиха предварителните си договорки и класираха на първо място Калина Накова с общ резултат 5.85 и на второ място Стойка Тетимова с много добър 4.50. Любопитен детайл е, че според протоколите в заседанията на комисията не са участвали трима съветници, включително Александър Гагов.
Предстои да изгледаме и последното действие от сценария - гласуването на 30 юли 2015 г. Тримата новоизбрани ще подпишат 3-годишни договори, така че за този срок следващият Общински съвет няма да има думата за управленските позиции в двете общински дружества.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води