Велинград - online - За трети път БСП подкрепи Иван Лебанов в кметската битка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За трети път БСП подкрепи Иван Лебанов в кметската битка
Публикувано 2015-07-28 09:58:28 от Темпо

Точно 3 месеца преди местните избори БСП - Велинград за трети път подкрепи Иван Лебанов в предстоящата битка за кметския пост. Общинската конференция на социалистите на 25 юли 2015 г. трябваше да избира между двама кандидати за кмет - Иван Лебанов и Тошко Кютов. В края на втория си кметски мандат Иван Лебанов убедително спечели номинацията на своите съпартийци за трети.

Председателят на БСП - Велинград Георги Янчев откри конференцията с поздрави от лидера на червените Михаил Миков. Г-н Янчев призова на местните избори социалистите да покажат, че са силна партия и отново да спечелят доверието на своите съграждани.
Първа точка в дневния ред бе отчет на кмета Иван Лебанов, който на двата предишни избора се яви като независим, подкрепен от БСП. Без предварително написан отчет, г-н Лебанов заяви, че е човек с леви убеждения и ще остане такъв до края на дните си. Той подчерта, че отчетът за неговата работа се вижда по улиците и парковете на Велинград - градът се развива, а с очакваните нови 16 милиона по вече спечелени проекти ще бъде преобразен. В общината също няма населено място, където да не се работи по важни за хората проекти. Призна, че е допускал грешки, но те са се дължали на неосведоменост, а не на друг повод и затова няма основания да се притеснява. “Кандидатирам се отново за кмет, защото аз съм направил, искам да направя и ще направя”, каза в краткото си слово Иван Лебанов.
Отчет за 4-годишната работа на четиримата съветници от БСП представи председателят на групата Тома Пачалов, който пожела в следващия Общински съвет групата на социалистите да се увеличи.
Мандатната комисия отчете, че от 114 делегати по списък присъстват 72 и конференцията е легитимна да взима решения.
Изборът на кандидатите за местните избори започна с имената на кандидатите за кметове на населени места. БСП ще участва в кметските битки в 5 села: Пламен Пашалиев в Цветино, Али Ходжов във Враненци, Мехмед Чолаков в Чолаково, Мустафа Бутрев в Бутрево и Али Джентели в Света Петка. Те бяха утвърдени от делегатите с явно гласуване и пълно единодушие.
За кмет на община Велинград първичните партийни организации издигнаха 3 кандидатури. Първи от кандидат-кметовете взе думата Тома Пачалов и каза, че на него времето за кмет му е минало. Той благодари за номинациите и си направи самоотвод, предупреждавайки, че някои очакват сблъсъци на лични интереси и противопоставяне на кандидатите. Тома Пачалов подчерта: “Кандидат-кметът, който номинираме, трябва ясно да каже, че е кандидат на БСП и ще се регистрира като такъв, за да покажем силата на партията, да не се крием зад други и да запазим идентичността на БСП”.
Тошко Кютов представи своята кандидатура, изброявайки натрупания през годините професионален и съветнически опит. “Мога, знам и ще работя с ръководството на БСП”, декларира той.
Иван Лебанов предложи делегатите да се гледат в очите и да изберат кандидат-кмет с явно гласуване. След спорове и две прегласувания водещият на конференцията Костадин Шулев обяви, че с 46 “за” е взето решение за явен, а не за таен вот. Първо бе гласувана кандидатурата на Иван Лебанов, който получи подкрепата на 60 от делегатите и така не се стигна до гласуване на кандидатурата на Тошко Кютов.
Иван Лебанов благодари за доверието на съпартийците си и пожела да успокои “една групичка, която от 1-2 месеца кръжи” с думите: “Те имат чувството, че още съществува член първи на старата конституция за ръководната роля на партията, но не е така. Ако някой си мисли, че БСП ще управлява Велинград, това е илюзия. Ще работя с всички политически сили, с които постигнем принципно разбирателство. Важното е да се работи за Велинград и да помагаме на хората. Това е бил девизът ми 8 години и ще остане такъв, ако бъда избран за още 4 години”.
Тошко Кютов бе първият, който поздрави Иван Лебанов и обяви, че също ще работи за сплотяване редиците на БСП.
Конференцията утвърди листа от 26 кандидати са общински съветници, в която фигурират 21 номинации от събранията и петимата кандидат-кметове за населени места. По предложение на Спас Шулев за водач на листата бе избран председателят на партията Георги Янчев. Всеки от кандидатите за съветници направи кратко представяне, след което с таен вот делегатите гласуваха за подредбата на местата в листата.
За разлика от всички останали местни партийни структури, предизборната конференция на БСП отново бе изцяло открита за медиите.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола