Велинград - online - Фестивалът “Н. Гяуров” предлага интересни акценти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Фестивалът “Н. Гяуров” предлага интересни акценти
Публикувано 2015-08-04 09:17:23 от Темпо

Интересни акценти ще предложи поредното издание на Международния фестивал на музикалните филми “Николай Гяуров”, на който Велинград ще бъде домакин от 7 до 9 август 2015 г.
В първия от фестивалните дни ще бъде открита нашумяллата експозиция на Исторически музей - Асеновград “В зората на европейската цивилизация”, която вече има покани за гостуване във Франция и САЩ.
Това е първата по рода си в България археологическа смарт изложба, която има и приложение за смартфони. Посветена е на 115 години от рождението на Петър Детев, проучвал ранно-неолитния култов център “Долът на 40-те извора” край село Мулдова. Създател на иновативната версия на изложбата е неговият син Йордан Детев, който заедно с Община Велинград и нашия Исторически музей е организатор на фестивала на името на Николай Гяуров.
В петък, 7 август, ще видим “Четирите годишни вермена” - филм за замъците на Италия и оркестър “Венециански солисти”, а вечерта на централния площад във Велинград ще бъде излъчен филм концерт на Николай Гяуров и Мирела Френи в Москва от 2002 г.
В събота фестивалната програма предлага ретропанел “Български музикален филм”, в който са включени филми за големи български имена в операта като Борис Христов, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска и постановката на Националната опера “Борис Годунов”. Друг акцент е денят на македонската музика, в рамките на който ще научим повече за традиционната и класическата музика на нашите съседи.
Неделната програма започва с детско утро на сцената в Боров парк. Вечерта на площад “Н. Гяуров” ще бъдат връчени наградите на победителите, след което публиката ще води филма на журналисти Найо Тицин “Разбулването на Саломе”. Филмът е заснет по операта на Р. Щраус с участието на оперната прима Александрина Пендачанска.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай