Велинград - online - ВКТВ обяви причините за липса на вода в Драгиново 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ВКТВ обяви причините за липса на вода в Драгиново
Публикувано 2015-08-04 09:27:15 от Темпо

На сесията на 30 юли общинският съветник от ГЕРБ Любомир Перчинков отправи питане към управителя на “ВКТВ” Борис Голомехов защо за 12-ти ден жителите на село Драгиново нямат вода и то в най-големите горещини. Г-н Голомехов отговори, а по-късно от “ВКТВ” разпространиха и официален писмен отговор на общинската фирма до съветника.

В отговора се казва, че причините за липсата на вода в Драгиново са комплексни. На първо място това са рекордните горещини и свързаната с тях повишена консумация на вода. Друга причина е, че не се спазва кметската заповед за ограничаване на поливането и не на последно място - незаконните отклонения по водопреносната мрежа.
От “ВКТВ” са предприели мерки за решаване на проблема. Почистено е водохващането “Вотърно” и е увеличено водоподаването. Максимално е увеличено водоподаването от Клептуза. На 25 юли екип от фирмата е установил незаконни отклонения и неспазване на разпоредбите за поливане. На 26 юли, в 14 часа, управителят на “ВКТВ” Борис Голомехов лично е констатирал, че налягането на водата на помпената станция в Драгиново е 3.8 атмосфери. Констатирана е и повишена консумация от “Амос”.
В докладна, изготвена от главния инженер на “ВКТВ” Муса Мустафа, се сочи, че село Драгиново разполага с 2 резервоара по 1000 кубика, които се пълнят ежедневно. За юни 2015 г. отчетеното потребление на вода за цялото село е 11 458 кубика. В края на юли месечното потребление е нараснало 5 пъти. На 30 юли при проверка в ромската махала са открити незаконни отклонения и безразборни нарушения на заповедта за поливането. Проведени са разговори с ромски лидери и е постигнато съгласие в най-скоро време да бъдат поставени водомери. На 31 юли е извършена проверка от кмета на Драгиново Бисер Кафеджиев, инж. Петър Кондев от община Велинград, управителя и екип на “ВКТВ”. На помпената станция е замерено налягане от 3.5 атмосфери - в рамките на нормалното.
В края на изтеклата седмица в Драгиново имаше вода. Според Б. Голомехов до кризата се стигна заради комбинацията от летни горещини, поливане, нерегламентирани отклонения и ниска култура на водоползване - тези, които имат вода, не се съобразяват с останалите жители на селото.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай