Велинград - online - Прокуратурата обвини трио за имотни измами във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Прокуратурата обвини трио за имотни измами във Велинград
Публикувано 2015-08-04 09:28:34 от Темпо

Срещу трима велинградчани - Димитър В., на 31 г., Петър П., на 27 г. и Петър В., на 26 г. Районната прокуратура е внесла обвинителен акт за имотни измами и използване на документ с невярно съдържание за получаване на чуждо имущество. – престъпление по чл. 209, ал. 1, чл. 210, ал. и чл. 212 от Наказателния кодекс, съобщават от Главна прокуратура.

Срещу Димитър В. са повдигнати 4 обвинения. Първото е, че от януари до декември 2009 г. е възбудил и поддържал заблуждение у Александър К. от Велинград, че ще му плати уговорена сума по покупко-продажбата на собствената му 1/2 идеална част от къща на ул. “Георги Кирков” с приземен етаж и две масивни селскостопански сгради и с това му е причинил имотна вреда в размер на 10 000 лв. Второто е, че от 14 януари 2012 г. до 11 февруари 2012 г. заедно с Петър П. е възбудил и поддържал у Иван Н., Катя Н. и Тодор Р. от Велинград, заблуждение, че ще им отпусне заем в размер на 5 000 лева, при условие, че му прехвърлят собствеността на техния недвижим имот във Велинград на обща площ от 147 кв.м ведно с масивна двуетажна жилищна сграда от 80 кв. м, а като им върне заема, той ще им прехвърли обратно собствеността, с което им е причинил имотна вреда в размер на 23 700 лева, което е в големи размери. По третото Димитър В. е обвинен, че през януари 2012 г. заедно с Петър П. е възбудил и поддържал заблуждение у Камен Д., че ще му даде 500 лева при условия, че подпише пълномощно на Петър П. да се разпорежда с имота му - 1/2 идеална част от самостоятелен обект - втори жилищен етаж със застроена площ 108 кв. м. Пълномощно поискал като гаранция, че ще му върне парите с лихвата, като му е причинил имотна вреда в размер на 12 900 лева. Четвъртото обвинение е, че през март 2012 г. във Велинград чрез използване на неистински документи - пълномощно от името на Людмил Д. са получили без правно основание 4 500 лева като цена за закупуване на имот, собственост на Людмил Д., но без неговото знание и съгласие.
Петър П. е предаден на съд като помагач на Димитър В. по второто и третото обвинение.
Петър В. е предаден на съд за това, че през март 2012 г. във Велинград, в съучастие с Димитър В. чрез набавяне на документи и по други начини, чрез използване на неистински документи - пълномощно и декларации, са получили без правно основание чуждо движимо имущество - 4 500 лева, дадена им от Елена П. от Пазарджик за закупуване на недвижим имот - 1/2 идеална част от самостоятелен обект - втори жилищен етаж със застроена площ от 108 кв.м от двуетажна полумасивна жилищна постройка, продаден без знанието и съгласието на собственика с намерение да го присвоят.
По делото са разпитани 23 свидетели, извършени са експертизи. Взети са мерки за обезпечение с наложен запор на два леки автомобила - “Фолксваген Голф” и БМВ 730, собственост на Димитър В. Димитър В. е с мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 3 000 лв. Петър П. е с мярка за неотклонение “парична гаранция“ 1 000 лв. Петър В. е с мярка за неотклонение “подписка”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води