Велинград - online - Съветниците “принципни”: удължават договори на всеки, който поиска 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците “принципни”: удължават договори на всеки, който поиска
Публикувано 2015-08-04 09:35:48 от Темпо

И на юлската сесия Общинският съвет продължи практиката от последните месеци за удължаване на договори за наем на общински петна и обекти. В повечето случаи въпросните договори не изтичат през 2015 г., като предложенията се внасят не от ОА, а от съветници.

По предложение на Златко Златанов с 5 години, но считано от септември 2017 г., бе удължен договорът на ЕТ “Гинка и Син”, наемател на магазин на Пазара. По предложение на Реджеп Ходжов бе удължен договора със СД “Зазьови”, също за помещение на Пазара. И този договор се удължава с 5 години, считано от януари 2018 г.
Срещу утвърдилата се в края на мандата на този Общински съвет практика се изказа директор “Общинска собственост” Георги Янев. Той заяви на съветниците, че така предрешават решения, които не са в техните правомощия и казват какво ще се случи през 2017 или 2018 г. Следващият Общински съвет например може да има съвсем друга визия за Пазара, а правото да взимат решения тогава ще е на тогавашните съветници.
“За 6 месеца ние сме продължили поне 30 договора. Не ги пишете и няма да ги гласуваме”, опонира Реджеп Ходжов, който даде и прогноза: “Нашият мандат може да приключи в края на следващия!” И други съветници припомниха, че вече има практика, има прецеденти, така че трябва да са “принципни” и щом са удължили договорите на едни, това трябва да важи за всички.
Парадоксалното в случая е, че водещата по темата Комисия за общинска собственост излиза с официални решеиня против подобно удължаване на договори. Но всички съветници, гласували в комисията “против”, в зала стават “принципни” и дават глас “за”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води